Η Inchcape Hellas, μέλος του ομίλου Inchcape plc και επίσημος διανομέας των Toyota και Lexus στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της τη GAC Aion, μια νέα μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων του κινεζικού ομίλου Guangzhou Automobile Group (GAC Group). Μέσα από αυτή τη νέα συμφωνία, η Inchcape Hellas ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά και στην ηλεκτροκίνηση.

Ο όμιλος της GAC είναι από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως με παραγωγή άνω των 2,5 εκατ. οχημάτων ετησίως, με την GAC Aion να αποτελεί τον ηλεκτρικό βραχίονα του έχοντας πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε λιγότερο από πέντε χρόνια.

Η είσοδος της μάρκας στην ελληνική αγορά θα γίνει με το Aion V, ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 510 χλμ. (WLTP), ταχεία φόρτιση 30% – 80% σε 18 λεπτά, και βαθμολογία 5 αστέρων στο EuroNCAP. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το Aion UT, επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα της μάρκας στην κατηγορία των hatchbacks.

Η συνεργασία συνοδεύεται από ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της Inchcape Hellas, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου, πλήρως ψηφιακού εκθεσιακού χώρου στα βόρεια προάστια της Αττικής, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων και after-sales.
Όπως δήλωσε ο Hermann Riedl, CEO και managing director της Inchcape Hellas:
Η συνεργασία μας με τον όμιλο GAC και η ένταξη της GAC AION στο χαρτοφυλάκιό μας αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα προς τα εμπρός. Φέρνουμε στην Ελλάδα μια ηλεκτρική μάρκα που συνδυάζει τεχνολογία αιχμής, κορυφαία ποιότητα και πραγματική αξία για τον καταναλωτή.
