Ο ιδιοκτήτης ενός Hyundai Ioniq 5 στη Φλόριντα των ΗΠΑ κλήθηκε να πληρώσει 11.882,08 δολάρια (περίπου 10.222 ευρώ) επειδή ένα μπουκάλι νερού χύθηκε στο πάτωμα.
Όπως εξηγεί ο Mike McCormick, ενώ οδηγούσε το Ioniq 5 του σε έναν αυτοκινητόδρομο, αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα λόγω κίνησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα μπουκάλι νερού από την πίσω ποτηροθήκη να πέσει στο πάτωμα και να χυθεί. Το νερό κατέληξε στις καλωδιώσεις του αυτοκινήτου και σε λίγα λεπτά πολλές προειδοποιητικές λυχνίες άναψαν στον πίνακα οργάνων, τα φλας σταμάτησαν να λειτουργούν, ενώ όταν ο McCormick έφτασε στο σπίτι το αυτοκίνητο δεν έσβηνε.
Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με γερανό στην αντιπροσωπεία της Hyundai, όπου διαπιστώθηκε πως έπρεπε να αντικατασταθούν οι καλωδιώσεις κάτω από το δάπεδο και το κάθισμα, με το κόστος της επισκευής να ανέρχεται στα 11.882,08 δολάρια.
Ο ιδιοκτήτης ζήτησε από την Hyundai να καλύψει την επισκευή μέσω της εγγύησης, αλλά η εταιρία το αρνήθηκε, δηλώνοντας πως η ζημιά προκλήθηκε από “εξωτερικό παράγοντα” και όχι από κατασκευαστικό ελάττωμα.
Στη συνέχεια ο McCormick ζήτησε από την ασφαλιστική του εταιρία να καλύψει το κόστος της επισκευής αλλά και αυτή αρνήθηκε αφού μετά από έρευνά της διαπίστωσε πως η ζημιά στις καλωδιώσεις είχε συμβεί με την πάροδο του χρόνου, και όχι ως αποτέλεσμα της διαρροής ενός μπουκαλιού νερού.
Ο McCormick υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα σχεδιαστικό ελάττωμα του 2 ετών αυτοκινήτου του, υποστηρίζοντας πως η Hyundai δεν έπρεπε να τοποθετεί τις καλωδιώσεις σε σημεία όπου οι καθημερινές διαρροές μπορούν να προκαλέσουν τόσο δαπανηρές ζημιές.
