Ο Thomas Ingenlath επιστρέφει στη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo, εννέα χρόνια μετά την αποχώρησή του για να αναλάβει τη διοίκηση της Polestar. Ο Γερμανός σχεδιαστής, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην αισθητική ανανέωση της μάρκας μεταξύ 2012 και 2017 με μοντέλα όπως τα XC90 και XC40, αναλαμβάνει πλέον το αξίωμα του Chief Design Officer, διαδεχόμενος τον Jeremy Offer.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του ως διευθύνων σύμβουλος της Polestar, ο Ingenlath επέβλεψε την επέκταση της γκάμας της με τα Polestar 3 και 4, ενώ ενίσχυσε την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας σε 27 αγορές. Με την επιστροφή του στην Volvo, θα συνεργαστεί ξανά με τον Hakan Samuelsson, ο οποίος επανήλθε επίσης στην εταιρεία το 2025.
Η αποστολή του Ingenlath είναι ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς μοντέλων της Volvo, πέρα από την τρέχουσα γκάμα η οποία είχε διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό κατά την προηγούμενη θητεία του. Η διοίκηση της Volvo τόνισε ότι ο διορισμός του ενισχύει την ηγετική θέση της εταιρείας στον τομέα του design, αξιοποιώντας την εμπειρία ενός εκ των πιο επιδραστικών σχεδιαστών στην πρόσφατη ιστορία της.
