Η MG ανακοίνωσε την εισαγωγή της τεχνολογίας μπαταριών ημιστερεάς κατάστασης (semi-solid-state) στην ευρωπαϊκή αγορά, στοχεύοντας στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών οχημάτων. Η νέα τεχνολογία, η οποία φέρει την ονομασία SolidCore, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη προς το τέλος του 2026, με πρώτο μοντέλο εφαρμογής το MG4 Urban.
Η μπαταρία SolidCore διαφοροποιείται από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου καθώς χρησιμοποιεί έναν ημιστερεό ηλεκτρολύτη, μειώνοντας την υγρή περιεκτικότητα σε μόλις 5% (έναντι του συνήθους 20%). Σύμφωνα με την εταιρεία, η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει βελτιωμένη ασφάλεια, με τη δομή του ηλεκτρολύτη να λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο ανάφλεξης και θερμικής διαφυγής.
Η μπαταρία επιτρέπει την άμεση εκκίνηση του οχήματος χωρίς προθέρμανση ακόμη και στους -30 βαθμούς Κελσίου, επιδεικνύοντας απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η εταιρία υπόσχεται ταχύτερη φόρτιση. Η MG αναφέρει ότι η φόρτιση είναι περίπου 15% ταχύτερη σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μπαταρίες LFP (φωσφορικού σιδήρου λιθίου), με μια μπαταρία 53,95 kWh να μπορεί να φορτιστεί από το 30% στο 80% σε 21 λεπτά, ενώ κλείνοντας η MG αναφέρει ότι η στερεή δομή ενισχύει την ανθεκτικότητα των κυψελών σε βάθος χρόνου.
Η MG υποστηρίζει ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως που επιτυγχάνει μαζική παραγωγή αυτής της τεχνολογίας. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής In Europe, for Europe, η οποία περιλαμβάνει και τη λειτουργία ενός νέου κέντρου μηχανικής στη Φρανκφούρτη.

