Υβρυδικό Fisker Karma. Updated με νέες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Η Fisker Automotive παρουσίασε το Karma .Είναι ένα υβριδικό τετραθέσιο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Detroit τον επόμενο μήνα. Το Karma εξοπλίζεται με το υβριδικό σύστημα κινητήρα Q-Drive και μπαταρίες λιθίου που του δίνου αυτονομία περίπου 80 χλμ. ταξιδιού με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μετά από αυτή την απόσταση ενεργοποιείται ένας 2 λιτρος turbo βενζινοκινητήρας που φορτίζει τη μπαταρία, μαζί με τους ηλιακούς συλλέκτες που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή. Το Karma εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας φρεναρίσματος για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία από τον βενζινοκινητήρα…..

Αν και το αμάξωμά του έχει κατασκευαστεί με βασικό προσόν το μειωμένο βάρος, το Κarma ζυγίζει περίπου 2.100 κιλά με το σασί του να είναι απο αλουμίνιο. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους δυο ηλεκτροκινητήρες του, συνολικής ισχύος 408 ίππων, να επιταχύνουν το Karma απο τα 0 στα 100 χλμ σε μόλις 5.8 χλμ με την τελική να αγγίζει τα 201 χλμ/ώρα λειτουργόντας στο πρόγραμμα Sport. Στο Stelth πρόγραμμα η τελική περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα αλλά έτσι πετυχαίνουν μείωση την κατανάλωσεης του ρεύματος.

Η Fisker στοχεύει στις 15.000 πωλήσεις ετησίως, βασιζόμενη στην μειωμένη κατανάλωση του Karma αφού χρειάζεται μόλις 2.5 λίτρα / 100 χλμ για οδηγούς που δεν ξεπερνούν τα 80 χλμ ημερισίως. Η τιμή του θα ξεκινά απο τα 87.900 δολλάρια στην Αμερική. Περισσότερες λεπτομέρειες τον Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης που ίσως ανακοινωθούν και τιμές για την Ευρώπη.

[Via : Source: Fisker Automotive]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η Fisker προετοιμάζεται για πιθανή πτώχευση

Η Fisker προσέλαβε χρηματοοικονομικούς συμβούλους αναδιάρθρωσης από την FTI Consulting και τη δικηγορική εταιρεία Davis Polk, οι οποίοι θα εργαστούν σε μια πιθανή αίτηση...