Formula 1: Ο Hamilton μηδενίστηκε από το GP της Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

hamilton-f1-gp-australia-2009

Η ιστορία έχει ως εξής. Κατά το χρονικό διάστημα που το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν μέσα στην πίστα ώστε οι οργανωτές να μαζέψουν τα συντρίμμια από το ατύχημα των Vettel και Kubica, ο Jarno Trulli έκανε λάθος και βγήκε εκτός πίστας από μόνος του με αποτέλεσμα ο Hamilton να βρεθεί στην 3η θέση. Στην συνέχεια ο Ιταλός ανάκτησε την θέση του αλλά οι διοργανωτές μετά την ένσταση που κατέθεσε η McLaren, έδωσε ποινή στον Trulli +25 δευτερολέπτων επειδή δεν έπρεπε να προσπεράσει μιας και βγήκε εκτός πίστας μόνος του. Έτσι ο Βρετανός πήρε τελικά την 3η θέση και τους πολύτιμους 6 βαθμούς.

Μετά την επανεξέταση του συμβάν από τους αγωνοδίκες αποφάσισαν να μηδενίσουν τον Hamilton αφού σύμφωνα με αυτούς τόσο ο Βρετανός όσο και η ομάδα του ενήργησαν με μή επιθυμητό τρόπο. Έτσι κατά παράβαση του Άρθρου 158 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα ο Lewis Hamilton μηδενίστηκε από τον εν λόγω αγώνα. Παράλληλα αναίρεσαν την ποινή +25 δευτερολέπτων στον Ιταλό παίρνοντας αυτός τους 6 βαθμούς της 3 θέσης. Έτσι στην 8αδα μπαίνει και ο Adrian Sutil που παίρνει 1 βαθμό.

Στα παραλειπόμενα του πρώτα αγώνα αξίζει να αναφέρουμε ότι οι προτάσεις για χορηγούς στην Brawn GP πέφτουν βροχή ενώ οι Ferrari, Renault, BMW Sauber, McLaren και Red Bull έχουν πέσει με τα μούτρα ώστε να … αντιγράψουν τον διπλό διαχύτη. Περιμένουμε να τον έχουνε έτοιμο μέχρι τον αγώνα της Κίνας (την Κυριακή του Πάσχα) με την Ferrari να δηλώνει ότι για την κατασκευή του διαχύτη θα χρειαστεί στην ουσία να κατασκευάσουν την F60 από την αρχή με το κόστος να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr