Το 2015 η πρώτη υβριδική Ferrari παραγωγής – Η επόμενη Ferrari Enzo θα διαθέτει V8 bi-turbo κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Γρηγορότερα από ότι αναμενόταν θα είναι έτοιμη η πρώτη υβριδική Ferrari μιας σύμφωνα με τον CEO της Ferrari, Amedeo Felisa οι Ιταλοί θα έχουν έτοιμο το αυτοκίνητο προς πώληση το 2015. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Autocar, ο Felisa ανέφερε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή ένωση όσο και η Ιταλική κυβέρνηση “πίεσαν” την εταιρία ώστε να βγάλει όσο γρηγορότερα μπορεί την υβριδική της έκδοση στο κοινό.

Βέβαια στη συνέχεια δήλωσε ότι: “Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την Ferrari να βγάλει στην παραγωγή ένα υβριδικό μοντέλο αλλά το παιχνίδι είναι περισσότερο πολιτικό παρά πραγματικό. Η μείωση των εκπομπών CO2 από κάθε Ferrari που κυκλοφορεί ΔΕΝ θα σώσει τον κόσμο, αλλά θα κοστίσει στην Ferrari πάρα πολλά χρήματα αφού θα αυξηθεί το κόστος παραγωγής”. Ωστόσο, η Ferrari θα στραφεί σε υβριδικούς κινητήρες ώστε να μειώσει τις εκπομπές CO2 μέσα στα επόμενα 10 χρόνια ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν κάποιον κινητήρα κατανάλωσης υδρογόνου.

Στην ίδια συνέντευξη ο Amedeo Felisa ανέφερε ότι η επόμενη Enzo θα εφοδιάζεται με έναν bi-turbo V8 κινητήρα άμεσου ψεκασμού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον “γερασμένο” πλέον V12 6.0 λίτρων. Η απόδοση του θα κυμαίνεται κοντά στα 700 άλογα. Το νέο supercar θα διαθέτει αρκετά κομμάτια κατασκευασμένα από carbon, αλλά η χρήση του δεν θα είναι τόσο εκτενής όπως κάνουν η McLaren, BMW και Mercedes-Benz μιας και θέλουν το αυτοκίνητο να μπορεί να επισκευαστεί σε περίπτωση ατυχήματος. Μάλιστα τόνισε ότι: “Ο λόγος που δεν θα προχωρήσουμε στην εκτενή χρήση carbon είναι ότι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το τι θα συμβεί ότι σπάσει το ανθρακόνημα σε περίπτωση ατυχήματος.” Η νέα Ferrari Enzo αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2012

Millechili design concept by Luis Agullo Spottorno

[Πηγή: Αutocar | Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα