Test Drive: Δοκιμάζουμε το Kia Rio 1.1 CRDi Ecodynamics

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

kia_rio07

Η Kia μετά από χρόνια υπομονής και σκληρής δουλειάς έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση του απλού κόσμου ως μια αξιότιμη, προσιτή και value-for-money εταιρία. Τα προϊόντα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια αλλά και αυτά που ακολουθούν δείχνουν ότι η κατεύθυνση για να αποτάξει από πάνω της τη ρετσινιά του φτωχού συγγενή είναι κάτι παραπάνω από πολύ σωστή.

Το Rio που είχαμε για δοκιμή αποτελεί την τρίτη γενιά του μοντέλου, το οποίο διανύει μια καριέρα 13 και πλέον ετών, με το τελευταίο να είναι πιο ώριμο και πιο όμορφο σχεδιαστικά απ’όλα τα προηγούμενα αλλά και από πολλά άλλα του εντονότατου ανταγωνισμού. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η Κορεάτικη εταιρία έχει κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς σχεδιασμού, με κυριότερο αυτό των Red Dot.

Τα αυτοκίνητα που το περιμένουν στη γωνία να το κατασπαράξουν…πολλά! Ford Fiesta, Toyota Yaris, Renault Clio, Peugeot 208, Fiat Punto, Opel Corsa, Citroen C3 και πολλά άλλα, μόνο εύκολοι αντίπαλοι δε μπορούν να χαρακτηριστούν.

Το αν καταφέρνει να τα κοιτάξει στα μάτια, η απάντηση μετά την εβδομαδιαία συμβίωση μαζί του είναι σίγουρα καταφατική, με την τελική επιλογή να αποτελεί καθαρά θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων και γούστου.

Στα συν

  • Μοντέρνος σχεδιασμός
  • Χώροι
  • Κατανάλωση
  • Οδική συμπεριφορά
  • Εγγύηση
  • Ποιότητα κύλισης

Στα μείον

  • Αίσθηση τιμονιού
  • Δύναμη κινητήρα
  • Ορατότητα προς τα πίσω

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

kia_rio06

Όπως προανέφερα, η τρίτη γενιά του μικρού κορεάτικου hatchback παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2011, κερδίζοντας άμεσα τις εντυπώσεις. Η εμπορική του επιτυχία, για πολλούς, αναπάντεχα και απρόσμενα τεράστια, καθώς μόνο το το 2011 κατάφερε και πούλησε πάνω από 815.000 οχήματα παγκοσμίως, κατατάσσοντας το στη πέμπτη θέση με τα αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Αυτό το νούμερο μόνο τυχαίο δε μπορεί να θεωρηθεί καθώς η εξωτερική του σχεδίαση είναι αρκετά θελκτική. Προϊόν και αυτό του Ευρωπαϊκού κέντρου σχεδίασης της κορεάτικης εταιρίας, προεξέχοντος του Βαυαρού, Peter Schreyer, ο οποίος κατέχει τη θέση του πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Σχεδιασμού της Kia Motors και Hyundai Motor Group, της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

kia_rio16

Ως αποτέλεσμα η Kia δημιούργησε ένα πολύ όμορφο μικρό αυτοκίνητο με στιβαρό σχέδιο, με τον πρώην σχεδιαστή του VW Group να του προσδίδει την απαραίτητη ταυτότητα. Αυτή φαίνεται από την γνωστή πλέον κοινή εταιρική μακρόστενη μάσκα, με κωδική ονομασία “tiger nose”. Το εμπρός μέρος ολοκληρώνεται με τους μεγάλους προβολείς των φώτων αλλά και τις έντονες εισαγωγές στον προφυλακτήρα. Παρατηρώντας το προφίλ είναι εμφανές το έντονο σφηνοειδές σχήμα που δίνει στο αυτοκίνητο ένα πιο δυναμικό και “premium” πάτημα, με τις γυάλινες επιφάνειες να είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Αν και το αυτοκίνητο δοκιμής δεν διέθετε τα “all LED” φωτιστικά εμπρός και πίσω, παραμένει αρκετά μοντέρνο και όμορφο συνδυάζοντας την ευρωπαϊκή φινέτσα με την κορεατική γεύση. Αν προστεθούν και τα εκπληκτικά LED, το αυτοκίνητο αποκτά και ένα πιο φουτουριστικό και “space” τόνο. Από θέμα αεροδυναμικής ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,33 Cd.

kia_rio01

Το νέο Rio, για πρώτη φορά, είναι διαθέσιμο σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση και σε σχέση με το απερχόμενο Rio είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 55 χλστ, 25 χλστ φαρδύτερο και 15 χλστ μικρότερο σε ύψος. Έτσι, το μήκος του είναι πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας και φτάνει τα 4.045 χλστ., το πλάτος του τα 1.720 χλστ και το ύψος του 1.455 χλτ.  Από την άλλη το μεταξόνιο του ανέρχεται στα 2,57 μέτρα, 7 εκατοστά μεγαλύτερο από τον προκάτοχο και έτσι χάρη στα παραπάνω, διαθέτει μεγαλύτερη καμπίνα με τον χώρο των αποσκευών να ανέρχεται στα 288 λίτρα, που φτάνει τα 923 λίτρα όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Από θέμα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός από την Κορεάτικη φίρμα. Το Rio αποσπάει, με ευκολία θα έλεγα, τα πέντε αστέρια του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφαλείας EuroNCAP, καθώς στις τέσσερις επί μέρους αξιολογήσεις παίρνει εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία, με μόνη υστέρηση την προστασία των πεζών.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

kia_rio34

Περνώντας στο μηχανικό σύνολο, το αυτοκίνητο δοκιμής φορούσε τον μικρότερο κινητήρα στη γκάμα του μοντέλου, που δεν είναι άλλος από τον 3-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1.120 κ.εκ. απόδοσης 75 ίππων στις 4.000 σ.α.λ. και 170 Nm ροπής, διαθέσιμη από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. μέχρι τις 2.750 σ.α.λ. Το 12-βάλβιδο μοτέρ συνεργάζεται με ένα 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων που αν και έχει μεγάλες διαδρομές, το κούμπωμα των ταχυτήτων είναι σαφέστατο. Από πλευράς επιδόσεων, μη περιμένεις να στήνεσαι στα φανάρια καθώς για να φτάσει τα 100 χλμ/ώρα από στάση το βάρους 1.155 κιλών αμάξωμα χρειάζεται 16,1 δευτ., με τη τελική του να ξεπερνάει κατά λίγο τα 160 χλμ/ώρα.

kia_rio18

Η Kia ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του περιορίζεται μόλις στα 3,6 λίτρα/100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 94 γρ./χλμ, κάτι που το το 2012 με το σύστημα ISG το κατέστησαν το τέταρτο πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Μπορεί η πραγματική κατανάλωση να μην έχει καμία επαφή με την εργοστασιακή αλλά τιμές της τάξης των 4,6 μέχρι 5 λίτρα/100 χλμ σε φυσιολογικούς αστικούς ρυθμούς είναι απόλυτα εφικτές, καθώς στο περιορισμό της κατανάλωσης βοηθά και το σύστημα stop/start που λειτουργεί πολύ καλά, επεμβαίνει ακαριαία και δε σε ενοχλεί. Τέλος, με το ρεζερβουάρ καυσίμου να χωράει 43 λίτρα και με μέση τιμή λίτρου του πετρελαίου το €1,31, με €56 μπορείς με ευκολία να έχεις αυτονομία της τάξης των 850+ χιλιομέτρων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Εσωτερικό” ]

kia_rio23

Ο εκσυγχρονισμός της εξωτερικής σχεδίασης συνεχίζεται και σε αυτόν της καμπίνας των επιβατών. Τίποτα, πλέον δε θυμίζει τα Kia του παρελθόντος, δημιουργώντας μια ευχάριστη και απροσδόκητη έκπληξη. Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι απλός αλλά με κάποιες μοντέρνες και νεανικές πινελιές, όπως οι ασημένιες λεπτομέρειες που σπάνε την μαύρη μονοτονία. Θετικά κρίνονται σχεδιαστικά οι διακόπτες “αλά” αεροπλάνου, κάτω από τα χειριστήρια του air condition. Η ογκώδη και φαρδιά κεντρική κονσόλα υποσυνείδητα δημιουργεί την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι πιο πλατύ και πιο μεγάλο απ’ότι πραγματικά είναι. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από τρία “χωνευτά” όργανα, όντας πλήρως ευανάγνωστος, σε όποια ρύθμιση και να έχεις το τιμόνι.

kia_rio27

Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι, δυστυχώς, σε αρκετά σημεία σκληρά, με την επένδυση του ταμπλό να έχει υποψία μαλακής αίσθησης. Παρόλα αυτά, η πολύ προσεγμένη συναρμολόγηση τους του χαρίζουν μια στιβαρή αίσθηση. Η ποιότητα τους δεν είναι σεμιναριακού επιπέδου αλλά δεν θα ξενίσουν τη μάζα των χρηστών του, δείχνοντας αντοχή στη καταπόνηση που έχει υποστεί το δημοσιογραφικό αυτοκίνητο.

kia_rio26 kia_rio25

Η σωστή θέση οδήγησης βρίσκεται εντός δευτερολέπτων, κάτι που βοηθάει το τιμόνι με τις πολλαπλές του ρυθμίσεις, όπως και η καθ’ύψος ρύθμιση του καθίσματος. Αυτά είναι περισσότερα σκληρά απ’οτι θα έπρεπε αλλά παραδόξως δεν με κούρασαν σε κατάσταση ενοχλητικής κίνησης, με τη πλευρική τους στήριξη είναι η απλά οκ. Το αποτέλεσμα των μικρών γυάλινων πλευρικών κρυστάλλων έχει σαν συνέπεια η περιμετρική ορατότητα να μην είναι κορυφαία. Οι πίσω κολόνες είναι αρκετά φαρδιές  αλλά δε θα προβληματιστείς ιδιαίτερα, καθώς οι μεγάλοι εξωτερικοί καθρέφτες θα λύσουν την όποια δυσκολία στο παρκάρισμα.

Εκμεταλλευόμενο το μακρύ μεταξόνιο και τις μεγάλες εξωτερικές του διαστάσεις οι χώροι για τους επιβάτες είναι κάτι παραπάνω από άφθονοι, τόσο για τα πόδια όσο και για το κεφάλι. Με τη ρύθμιση του καθίσματος στα μέτρα μου (1.92 εκατ.), ο χώρος για το πίσω άτομο είναι άνετα επαρκής για ενήλικα ύψους μέχρι 1.80 εκατ. Ένα από τα πράγματα που παρατηρείς με τη πρώτη ματιά είναι οι θέσεις για τα μικροαντικείμενα. Αν και αισθητικά η τρύπα στη κεντρική κονσόλα, δίπλα από το ηχοσύστημα, δεν είναι και η πιο καλαίσθητη, πρακτικά αποδεικνύεται άκρως βοηθητική. Ακολούθως χώροι υπάρχουν στη βάση της κονσόλας, ειδικά σχεδιασμένη υποδοχή για κινητό (ακριβώς στις διαστάσεις του iPhone), ενώ τόσο στο κεντρικό τούνελ όσο και στις “τσέπες” στις πόρτες μπορείς να ακουμπήσεις πολλά από τα καθημερινά σου πράγματα.

kia_rio30

kia_rio31 kia_rio33

Συνολικά πάντως, η ευρυχωρία του εσωτερικού και ο σχεδιασμός του, του χαρίζουν μια φιλική και χαρούμενη αίσθηση, ενώ μαζί με την απροβλημάτιστη εργονομία, το καθιστούν ξένοιαστο στην οδήγηση.

Εξοπλιστικά, το Kia Rio με τον diesel κινητήρα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, την Instyle, Uptown και Sport. Αυτή της δοκιμής ήταν η φθηνότερη Instyle και περιλαμβάνει έξι αερόσακους, ESP, air condition, Hill Assist, traction control, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικούς/θερμαινόμενους καθρέφτες, εμπρός φώτα ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ρυθμιζόμενο τιμόνι, υπολογιστή ταξιδιού, ράδιο MP3 με θύρα USB με χειριστήρια στο τιμόνι. Η τιμή του ανέρχεται στα €13.190, ενώ με το όφελος απόσυρσης στα €800 φτάνει τις €12.390. Η μεσαία έκδοση Uptown σε σχέση με την Instyle διαθέτει επιπλέον ντουλαπάκι συνοδηγού με σύστημα ψύξης, φώτα ημέρας LED, αισθητήρα φώτων, αναδιπλούμενους καθρέφτες με ενσωματωμένους δείκτες αλλαγής πορείας, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και σύνδεση τηλεφώνου με Bluetooth και κοστίζει €14.090 και €13.190, χωρίς και με το όφελος απόσυρσης αντίστοιχα. Τέλος, η ακριβότερη Sport σε σχέση με την Uptown διαθέτει αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρα βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, πετάλς αλουμινίου και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και κοστίζει €14.850 ή €13.890 με το όφελος απόσυρσης. 

Όλες οι εκδόσεις Rio diesel, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia, διαθέτουν τη μοναδική και μεταβιβάσιμη 7ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση της εταιρίας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στον δρόμο” ]

kia_rio42

Αν κάνεις το λάθος και περιμένεις ένα αδιάφορο και ξερό οδηγικά αυτοκίνητο, το Rio θα σε διαψεύσει παταγωδώς. Η οδική του συμπεριφορά ολοκληρώνει το εξαιρετικό οπτικό πακέτο που έχει ήδη προηγηθεί. Το πάτημα του πιο “ευρωπαϊκό” από ποτέ εμφανίζει την απαραίτητη ασφάλεια και σταθερότητα που συναντάς από τα “μεγάλα” ονόματα της κατηγορίας.

Στη διάταξη των αναρτήσεων δεν συναντάμε εκπλήξεις, καθώς στον εμπρός άξονα διαθέτει γόνατα MacPherson και πίσω ημιάκαμπτο άξονα με αντιστρεπτική ράβδο. Η ρύθμιση της έχει βρει την ιδανική τομή τόσο για την σωστότερη απόσβεση των ανωμαλιών όσο και για τις κλίσεις στις στροφές. Αυτό έχει κατά συνέπεια να είναι άνετο στον δρόμο αλλά και να νιώθεις ασφάλεια στις στροφές, καθώς μόνο υπό μεγάλη πίεση θα εμφανίσει ενοχλητική μεταφορά βάρους. Ο πίσω άξονας συμπεριφέρεται “με το γάντι” στα εγκάρσια σαμαράκια, με όποια “πλεύση” του πίσω μέρους να εμφανίζεται σε  καταστάσεις άνω των 120 χλμ/ώρα. Το στάνταρ ESP, με δυνατότητα απενεργοποίησης, θα βρίσκεται πάντα διακριτικά standby και θα διορθώσει οποιαδήποτε “στραβή”, κυρίως του εμπρός άξονα με τις αυτονόητες υποστροφικές τάσεις.

kia_rio21

Αν και σχεδόν, κανείς δε θα έχει απαιτήσεις για πιο δυναμικές καταστάσεις οδήγησης, το Rio κατά βούλησης μπορεί να αποκτήσει κάποιο ενδιαφέρον σε στριφτερό δρόμο καθώς εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια. Από την άλλη, η ποιότητα κύλισης είναι σε πολύ καλά επίπεδα, καθώς απουσιάζουν κατά βάση οι ενοχλητικοί τριγμοί, με το ταμπλό να φαίνεται “μασίφ”. Η ηχομόνωση του κινητήρα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και σε συνδυασμό με την απουσία έντονων τριγμών και την καλή ποιότητα λειτουργίας του τρικύλινδρου πετρελαιοκινητήρα, απολαμβάνεις ήρεμες μετακινήσεις, με μόνο παράπονο το θόρυβο των ελαστικών.

Η όποια ένσταση έχω είναι στο κινητήριο σύνολο. Μπορεί η ροπή των 170 Nm για αστικό περιβάλλον να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, όμως η υστέρηση στη δύναμη είναι εμφανής. Ναι, είναι ελαστικός αλλά για να νιώσεις κάποιο τράβηγμα θα πρέπει να το ζορίσεις, με το περιθώριο λειτουργίας του να περιορίζεται στις χαμηλομεσαίες και να μην υπερβαίνει τις 3.800 σ.α.λ. Από εκεί και πάνω ο θόρυβος του κινητήρα γίνεται ενοχλητικός και τα χλμ δεν ανεβαίνουν εκθετικά. Στον ανοιχτό δρόμο με δύο άτομα κρίνεται οριακά επαρκής μέχρι τα 130 χλμ/ώρα, καθώς από εκεί και πάνω τα πράγματα δυσκολεύουν. Παραμένει όμως άνετο και ακριβέστατο, με όποιους ενοχλητικούς θορύβους να εμφανίζονται πάνω από τα 140 χλμ/ώρα.

Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα του ταιριάζει πολύ καλύτερα ο μεγαλύτερος 1.400άρης πετρελαιοκινητήρας με τα 90 άλογα. Εξίσου ενδιαφέρον προκαλεί και ο 1200άρης βενζινοκινητήρας με 85 άλογα, αλλά με μικρότερη ροπή.

kia_rio17

Για την πέδηση χρησιμοποιούνται δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, με τα μπροστά να είναι αεριζόμενα και διαμέτρου 256 χλστ, ενώ τα πίσω απλά με διάμετρο 262 χλστ. Το πεντάλ έχει καλή αίσθηση, αλλά η δύναμη τους είναι μέτρια, χωρίς όμως να σε βάζουν σε σκέψεις ότι δε θα φρενάρει. Ακολούθως, το τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση και βάρος στη πόλη, αλλά όταν ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα χάνεις την πληροφόρηση από το δρόμο αλλά την αμεσότητα των χειρισμών. Παρόλα αυτά είναι αρκετά γρήγορο, καθώς χρειάζεται λίγο παραπάνω από 2 και 3/4 στροφές από άκρη σε άκρη, με τη διάμετρο του κύκλο στροφής να φτάνει τα 10,52 μ., νούμερο που θα μπορούσε να ήταν μικρότερο για μεγαλύτερη ευελιξία. Τέλος, το κιβώτιο έχει καλή (προς αραιή) κλιμάκωση κάτι που βοηθάει να το περιορισμό της κατανάλωσης, αλλά με το μεγαλύτερο μοτέρ θα ήταν πιο ξεκούραστο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τελικά” ]

kia_rio14

Η Kia έχει εδώ και καιρό δείξει ότι πλέον δεν αστειεύεται και θα πρέπει να λογίζεται ως πολύ σοβαρή πρόταση, και όχι εναλλακτική όπως ήταν παλιότερα. Οι Κορεάτες με το Rio, πέτυχαν διάνα γιατί εκτός από την όμορφη εξωτερική του εμφάνιση προσφέρει όλα αυτά που θέλει μια πλήρης οικογένεια, με μεγάλους χώρους και άνεση στις μετακινήσεις.

Με τον μικρότερο κινητήρα που δοκιμάσαμε να προσφέρει εξαιρετική οικονομία και κίνηση μέσα στη πόλη, είναι ο ιδανικός από θέμα κόστους συντήρησης, αλλά για μεγαλύτερα ταξίδια θα δείξει την αδυναμία του. Η μεγαλύτερη υπόσχεση που αφήνει για το μέλλον η Kia είναι η συνειδητοποίηση από τη πλειοψηφία του κοινού το που βρισκόταν η εταιρία πριν από περίπου δέκα χρόνια και τι έχει καταφέρει σήμερα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

[nextpage title=”Τεχνικά Χαρ/κά” ]

[learn_more caption=”Τεχνικά Χαρακτηριστικά”]

 Kia Rio 1.1 CRDi Ecodynamics
Κινητήρας 1,1 lt Diesel
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.120
Aριθμός κυλίνδρων 3
Αριθμός βαλβίδων 12 DOHC
Σύστημα ψεκασμού άμεσου ψεκασμού
Μέγιστη Ισχύς (Ps/σ.α.λ.) 75 / 4.000
Μέγιστη Ροπή (Kg.m/σ.α.λ.) 17,3 / 1500-2750
Τύπος καυσίμου Πετρέλαιο
Κιβώτιο ταχυτήτων Χειροκίνητο 6 σχέσεων
Σχέσεις κιβωτίου
3,769
2,045
1,370
0,971
0,774
0,688
Όπισθεν 3,700
Τελική σχέση 3,833
Eπιδόσεις
Μέγιστη ταχύτητα (km/h) 160
Eπιτάχυνση 0-100 km/h 16,1″

 

Κατανάλωση καυσίμου 1,1 lt Diesel
Με ζάντα 15″ (17″)
Ρεζερβουάρ καυσίμου (λίτρα) 43
Αστικός κύκλος (λίτρα/100 χλμ.) 3,9 (4,2)
Εκτός πόλης (λίτρα/100 χλμ.) 3,3 (3,5)
Συνδυασμένος (λίτρα/100 χλμ.) 3,6 (3,8)
Εκπομπές ρύπων CO2 g/km (μικτή) 94 (99)

 

Αμάξωμα διαστάσεις
Eξωτερικές Διαστάσεις (σε χιλιοστά)
Μήκος x πλάτος x ύψος 4.045 x 1.720 x 1.455
Μεταξόνιο 2.570
Εσωτερικές Διαστάσεις (σε χιλιοστά)
Χώρος για τα πόδια (εμπρός / πίσω ) 1112 / 790
Χώρος για το κεφάλι (εμπρός / πίσω ) 1015 / 960
Χώρος για τους ώμους (εμπρός / πίσω ) 1350 / 1324
Χώρος αποσκευών σε λίτρα με όρθιο το πίσω κάθισμα (VDA) 288
Χώρος αποσκευών σε λίτρα με διπλωμένο το πίσω κάθισμα (VDA) 923

 

Βάρη σε κιλά  1,1 lt Diesel
Απόβαρο με οδηγό Από 1191 έως 1290
Μέγιστο επιτρεπόμενο 1640
Ικανότητα έλξης με φρένα 800
Ικανότητα έλξης χωρίς φρένα 450
Τιμές
Αρχική Τιμή  €13.190 (€12.390 με απόσυρση)
Τιμή αυτοκινήτου δοκιμής  €13.190 (€12.390 με απόσυρση)

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
<h5>Στα συν:</h5>Μοντέρνος σχεδιασμός, Χώροι, Κατανάλωση, Οδική συμπεριφορά, Εγγύηση, Ποιότητα κύλισης <hr /> <h5>Στα μείον:</h5>Αίσθηση τιμονιού, Δύναμη κινητήρα, Ορατότητα προς τα πίσωTest Drive: Δοκιμάζουμε το Kia Rio 1.1 CRDi Ecodynamics
Autoblog.gr