Ευρωπαίοι οδηγοί ταξί, διαδηλώνουν κατά της υπηρεσίας Uber

Σχετικά άρθρα

Taxis blockade Whitehall

Περίπου 30.000 οδηγοί ταξί σε ολόκληρη την Ευρώπη βγήκαν στους δρόμους την Πέμπτη που μας πέρασε για να διαμαρτυρηθούν κατά της Uber. Αυτή, είναι μία Αμερικάνικη start-up εταιρία που συνδέει οδηγούς ταξί με επιβάτες, μέσω μίας εφαρμογής smartphone που χρησιμοποιεί GPS. Η υπηρεσία, θεωρείται πως είναι πιο συμφέρουσα και πιο πρακτική από το συμβατικό ταξί αλλά οι οδηγοί στο Λονδίνο, τη Μαδρίτη, την Βαρκελώνη, το Βερολίνο, το Μιλάνο και τη Ρώμη, έχουν αντίθετη άποψη.

Υποστηρίζουν πως η εταιρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. πρέπει να είναι πιο διαφανής. Υποστηρίζουν πως η Uber κάνει τις πληρωμές της μέσω των κεντρικών της στην Ολλανδία, για να αποφύγει την βαρύτερη φορολογία στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία. Ένα ακόμα σημείο που δεν αρέσει στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, είναι ότι οι οδηγοί της Uber δεν έχουν τις απαραίτητες άδειες και δεν υπόκεινται στα ίδια standards και στους ίδιους κανονισμούς με τους υπόλοιπους.

Η εταιρία που ξεκίνησε το 2010, έχει την στήριξη κολοσσών όπως η Google και η Goldman Sachs ενώ η αξία της, υπολογίζεται στα 18 δις δολάρια. Λειτουργεί σε 100 πόλεις σε 37 χώρες και αντιμετώπισε αντίσταση σχεδόν σε κάθε μία από αυτές. Έχει απαγορευτεί στο Las Vegas και το Miami ενώ έχουν υποβληθεί μηνύσεις εναντίον της στο Chicago, στο San Francisco και στη Washington. Επιπλέον, η Καταλανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα απαιτήσει την άμεση παύση των δραστηριοτήτων στη Βαρκελώνη ενώ οι οδηγοί που θα την χρησιμοποιούν, θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 6.000€ και κατάσχεση του οχήματος τους.

Φυσικά η Uber, υποστηρίζει πως λειτουργεί νόμιμα και πως πληροί όλους τους κανονισμούς που την αφορούν.

ΠηγήThe Guardian

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια Ferrari 488 Pista κατέληξε σε ποτάμι της Ελβετίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 μ.μ. την περασμένη Τρίτη στην περιοχή Garstattlast της Ελβετίας και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ασημί Ferrari 488...

Οι ΗΠΑ επιβάλει δασμούς έως και 100% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Αυστηρούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και το 100% στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, ο...