DTM 2015, Nürburgring, 2ος Αγώνας: Επιστροφή στις νίκες για την Audi, νικητής ο Molina!

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Nuerburgring, #17 Miguel Molina (ESP, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS5 DTM), #3 Paul Di Resta (GB, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM), #7 Bruno Spengler (CDN, BMW Team MTEK, BMW M4 DTM)

Την πρώτη του νίκη μετά από 67 αγώνες στο DTM πανηγύρισε στο DTM ο Miguel Molina και η Audi επέστρεψε στις νίκες μετά από το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Μόσχα. Δεύτερος τερμάτισε ο οδηγός της Mercedes Paul di Resta και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Bruno Spengler με την M4 DTM. Πέμπτος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Pascal Wehrlein και σε συνδυασμό με τη μηδενική συγκομιδή των έτερων διεκδικητών του τίτλου, Eduardo Mortara και Mattias Ekström, διεύρυνε τη διαφορά του.

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, την pole position κατέκτησε ο μετέπειτα νικητής Molina, την πέμπτη του στο DTM, ενώ από τη δεύτερη θέση ξεκινούσε ο Tom Blomqvist και τρίτος ο Jamie Green. Πολύ άσχημα για τους Ekström και Mortara, καθώς κατετάγησαν 17ος και 20ος αντίστοιχα.

Στον αγώνα, μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα, ο Green έμεινε καθηλωμένος, αριστοτεχνικά οι πιο πίσω οδηγοί τον απέφυγαν και  ο Molina διατήρησε την πρώτη θέση. Πίσω, οι Wickens και Scheider είχαν επαφή, με τον Γερμανό οδηγό να μένει στην αμμοπαγίδα και τον Καναδό οδηγό της Mercedes να συνεχίζει μετά από τετ α κε. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την παρουσία του μέχρι να απομακρυνθεί με ασφάλεια το RS 5 DTM του Scheider.

Motorsports: DTM race Nuerburgring, #7 Bruno Spengler (CDN, BMW Team MTEK, BMW M4 DTM)
Bruno Spengler (CDN, BMW Team MTEK, BMW M4 DTM)

Mετά από 4 γύρους, οι έξι πρώτοι ήταν οι Molina, Blomqvist, di Resta, Spengler, Farfus, Wehrlein. Στη δέκατη θέση ήταν ο Ekström που πίεζε τον Juncadella στο τελευταίο σικέιν. Ο Green έχει ήδη πέσει 15 θέσεις και στον έβδομο γύρο, ο Molina βρισκόταν 1,8” μπροστά και ο Juncadella προσπάθησε να περάσει τον Glock για την όγδοη θέση. Ο Wehrlein ήταν 0,7” πίσω από τον Farfus (εντός DRS δηλαδή) και πίσω του, όπως και χθες, τον ακολουθούσε ο Götz. Αρκετό καιρό είχαμε να δούμε τον Paul di Resta τόσο ψηλά και βρισκόταν σταθερά πίσω απ΄τον Blomqvist, αδυνατώντας να τον περάσει όμως. Ωστόσο, στην πρώτη στροφή και κάνοντας χρήση του DRS, πέρασε τον Άγγλο οδηγό της BMW.

Ένα γύρο μετά, ο Wehrlein ήταν κολλημένος πίσω από τον Farfus, κάνοντας κίνηση από την εξωτερική να περάσει το Βραζιλιάνο και ο Spengler πέρασε τον Blomqvist και ήδη απομακρύνονταν από το δίδυμο Farfus-Wehrlein. Στην τελευταία στροφή, στριμώχτηκαν Wehrlein, Farfus, Juncadella, Götz, κι ο νεαρός Γερμανός τελικώς προσπέρασε τον Farfus.

Στον 13ο γύρο, οι di Resta, Spengler, Blomqvist, Juncadella, Ekström, Martin, da Costa μπήκαν για το ένα και μοναδικό pit stop, αλλά οι μηχανικοί του Ekström καθυστέρησαν στην αλλαγή των ελαστικών, με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις εντός των pits. Eνα γύρο μετά, μπήκαν οι Wehrlein, Götz, Farfus, Tomczyk, Mortara, αλλά και εδώ, οι μηχανικοί του Wehrlein καθυστέρησαν στην αλλαγή του εμπρός αριστερού τροχού, με τον Γερμανό να ωρύεται στην ενδοεπικοινωνία, έχοντας χάσει 2 θέσεις. Ο Γερμανός ήταν στην ένατη θέση, πάλι πίσω από τον Farfus, τον οποίο προσπέρασε από την εξωτερική στο σικέιν και στην ενδέκατη θέση βρισκόταν ο Ekström.

Motorsports: DTM race Nuerburgring, #3 Paul Di Resta (GB, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM)
#3 Paul Di Resta (GB, Mercedes-AMG DTM Team HWA, Mercedes-AMG C 63 DTM)

Στον 21ο γύρο, πρώτος ήταν ο Rockenfeller, χωρίς να έχει μπει ακόμα στα pits και τον ακολουθούσαν οι Molina, di Resta, Spengler και ο Ekström ήταν 0,7” πίσω από το δέκατο Glock. Eν τέλει, ο Rockenfeller μπήκε στον 22ο γύρο στα pits και βγήκε ανάμεσα απ΄τους Wehrlein και Farfus στην όγδοη θέση.Μέχρι στιγμής, ο rookie Götz με την C 63 DTM τα πήγαινε πολύ καλά στην πέμπτη θέση και για την είσοδο στη δεκάδα, δημιουργήθηκε “τρενάκι” μεταξύ των Glock, Ekström, Tomcyzk και Mortara. Mπροστά, οι Molina, di Resta και Spengler οδηγούσαν την κούρσα και οι Juncadella, Wehrlein, Rockenfelle, Farfus είχαν τη  δική τους μάχη, με τελικό κερδισμένο τον Wehrlein που πέρασε τον Juncadella στο σικέιν για την έκτη θέση.

Στον 28ο γύρο, οι αλληλοεπαφές Mortara και Glock, οδήγησαν σε έξοδο και εγκατάλειψη του Ιταλού οδηγού της Audi και ο Farfus προσπέρασε τον Juncadella, ενώ μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Ισπανό, βρισκόταν ο Ekström. Στον 32ο γύρο, ο Götz άφησε να τον περάσει ο Wehrlein για την πέμπτη θέση και από την ενδοεπικοινωνία, καλούσαν τον Rockenfeller να πιάσει τον Wehrlein, που ήταν 1,6” μπροστά του.

Motorsports: DTM race Nuerburgring, #17 Miguel Molina (ESP, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS5 DTM)
#17 Miguel Molina (ESP, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS5 DTM)

Τίποτα δε θα αλλάξει μετά το πέρας της μιας ώρας αγώνα και ο Molina τερμάτισε πρώτος, ο di Resta δεύτερος και ο Spengler τρίτος. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Blomqvist, Wehrlein, Götz, Rockenfeller, Farfus, Tomczyk και Juncadella.

Στις βαθμολογίες, ο Wehrlein πηγαίνει στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος  με ένα πλεονέκτημα 37 και 38 βαθμών απέναντι στους Mortara και Ekström αντίστοιχα. Στη βαθμολογία των κατασκευαστών, παραμένει η BMW πρωτοπόρος με 554 βαθμούς έναντι 503 της Mercedes και 472 της Audi.

Επόμενος αγώνας και προτελευταίος της χρονιάς είναι στις 17 Οκτωβρίου στην πίστα του Hockenheim.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...