Απάτη με λάδια “μαϊμού” στη Μόσχα

Σχετικά άρθρα

oil russia

Η αστυνομία της Μόσχας αποκάλυψε μια μεγάλη απάτη με “μαϊμού” λάδια κινητήρα. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, κάποιοι Ρώσοι είχανε στήσει ένα εργοστάσιο παραγωγής λαδιών και στη συνέχεια τα συσκεύαζαν σε δοχεία της Shell, της ExxonMobil, της Castrol, της Elf και της Total, πουλώντας τα στην αγορά, επωμίζοντας τεράστια κέρδη. Μάλιστα προχώρησαν ακόμη παραπέρα μιας και έβαζαν το λάδι τους σε συσκευασίες που έμοιαζαν με τα εργοστασιακά (ΟΕΜ) λάδια των Ford, Mazda, Nissan, Toyota, Volkswagen, BMW και GM.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι απατεώνες κατάφεραν και έβγαζαν περίπου 12 δισ. ρούβλια κάθε χρόνο (147 εκατ. ευρώ περίπου), με την αστυνομία κατά την έφοδο της στο εργοστάσιο να βρίσκει 70 τόνους ψεύτικων λαδιών συσκευασμένα σε περισσότερα από 80.000 μπουκάλια. Τουλάχιστον πέντε άτομα συνελήφθησαν, ενώ ένα ακόμη άτομο, προσπάθησε να διαφύγει στην Κίνα με “ένα μεγάλο χρηματικό ποσό”, αλλά τελικά οι αρχές το έπιασαν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...