Ο Kvyat πιστεύει ότι θα είχε κερδίσει κι αυτός τον αγώνα

Σχετικά άρθρα

Daniil Kvyat

Ήταν το 2014, όταν ο Daniil Kvyat πήρε θέση επίσημου οδηγού. Ο Ρώσος βρέθηκε αρχικά στην Toro Rosso, προτού το 2015 πάρει προαγωγή για τη Red Bull, έχοντας πέρυσι μια πολύ καλή χρονιά. Τα πράγματα, όμως, φέτος είναι αντίθετα για τον 22χρονο. Η Red Bull, μετά από τη διπλή επαφή που είχε με τον Sebastian Vettel στη Ρωσία, αποφάσισε να τον ανταλλάξει με τον Max Verstappen για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Ο Ολλανδός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα με τη νέα του ομάδα, αφού κατάφερε να πάρει τη νίκη στον χθεσινό αγώνα, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της RB12 στο Circuit de Barcelona-Catalunya. Ο Kvyat θα ήθελε να παλεύει ο ίδιος για τη νίκη και πιστεύει ότι θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα έπαιρνε την πρώτη φετινή νίκη της Red Bull. Αυτό δε συνέβη και τελικά ο Ρώσος πήρε τον έναν βαθμό της 10ης θέσης, έχοντας ένα δύσκολο αγώνα στο πρώτο μισό.

Για να είμαι ειλικρινής, δε με νοιάζει (για τον Verstappen). Κάνω τη δουλειά μου με το νέο μου αυτοκίνητο. Φυσικά, με κάνει να σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ, χωρίς αμφιβολία. Απλά δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε, είναι απλό. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετά θετικά από τον αγώνα: το δεύτερο μισό ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Ήταν ένας καλός αγώνας. Είχαμε δυνατό ρυθμό και θα μπορούσαμε να πάρουμε πολύ περισσότερους βαθμούς πιθανώς χωρίς να δεχτούμε γύρο. Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν δύσκολο, χάσαμε χρόνο, αλλά, όταν είχαμε καθαρό χώρο μπροστά μας ήμασταν ανταγωνιστικοί, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος.

Κι ενώ ο Verstappen κατάφερε να προσαρμοστεί υποδειγματικά γρήγορα στην RB12, ο Kvyat δυσκολεύτηκε, καθώς λέει ότι δεν μπορούσε να φρενάρει όπως θα ήθελε, κάτι που του κόστισε θέσεις στην εκκίνηση, με τα πράγματα να γίνονται ακόμα χειρότερα όταν βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Δεν έχω εμπιστοσύνη στο φρενάρισμα, πάντα είναι δύσκολο αυτό με ένα νέο μονοθέσιο. Φρέναρα αρκετά νωρίς για τη στροφή 1 και προφανώς με προσπέρασαν. Στη συνέχεια, πάντα μετά τα pit stops έβγαινα ανάμεσα σε αργότερα μονοθέσια. Έχασα δύο θέσεις με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και αυτό δε βοήθησε. Γενικά, έκανε δύσκολο τον αγώνα μας, έτσι χάθηκαν κάποιοι βαθμοί. Αλλά, παραμένει ένας θετικός αγώνας.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η RB17, το hypercar της Red Bull, θα αποκαλυφθεί στο Goodwood

H Red Bull Advanced Technologies, θυγατρική της αυστριακής εταιρίας, ετοιμάζει ένα επικό hypercar, το οποίο θα ονομαστεί RB17. Η RB17 θα φέρει τη σχεδιαστική...

Η Ferrari δοκίμασε νέους θόλους στους τροχούς στο Fiorano

Η ομάδα της Ferrari δοκίμασε σήμερα ένα νέο, πιο επιθετικό προστατευτικό σύστημα για το σπρέι νερού στη βρεγμένη πίστα του Fiorano, μετά την αποτυχημένη...