Παρουσιάστηκε επίσημα απο την SEAT η γρήγορη έκδοση του νέου Ibiza. Η έκδοση Cupra βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Bocanegra Concept. Ο κινητήρας του νέου Cupra είναι ο γνωστός απο τα Golf GT, 1400αρης TSI αναβαθμισμένος ώστε να βγάζει 180 άλογα (10 παραπάνω απο το VW Golf GT) που συνεργάζεται άψογα με το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG….

Εξωτερικά οι αλλαγές είναι πολλές. Νέος επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Επανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτηρας με την εξάτμιση να ξεχωρίζει στην μέση , μαζί με τον διαχύτη. Το σύνολο ολοκληρώνεται με τις 17″ ζάντες αλουμινίου και με τους χρωμιομένους μπροστά προβολείς.

Εσωτερικά δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη φωτογραφίες, αλλα σύμφωνα με την SEAT, θα υπάρχουν bucket καθίσματα με το λογότυπο Cupra, αλουμινένια πετάλς καθως και το σύστημα “easy entry” για την είσοδο των πίσω επιβατών.

Ο νέος 1.4 TSI twin-turbo ακολουθεί την “γραμμή” της Seat για μείωση των εκπομπών CO2. Απο ηλεκτρονικής άποψης το νέο CUPRA θα είναι εφοδιασμένο με TCS (Traction Control System), EBA (Emergency Brake Assistance), ABS καθώς και με νέα επανασχεδιασμένη ανάρτηση.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Το νέο μοντέλο αναμένεται να εμφανιστεί στην προσεχή έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο