Με διακριτικές αλλά αισθητές αλλαγές στην εμφάνιση, αλλά και με νέα μηχανικά σύνολα στη γκάμα της, η ανανεωμένη Skoda Octavia5 παρουσιάστηκε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, φιλοδοξώντας να ενισχύσει τη θέση της στη μεσαία κατηγορία.

Oι σχεδιαστές της Skoda επενέβησαν περισσότερο στο εμπρόσθιο άκρο της Octavia5. Πιο συγκεκριμένα, τοποθέτησαν νέα και μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα και ελαφρώς ανασχεδιασμένη μάσκα και προφυλακτήρα. Παράλληλα, οι εξωτερικοί καθρέπτες απέκτησαν δείκτες αλλαγής κατεύθυνσης (φλας). Στο πίσω άκρο συναντάμε και εκεί ανασχεδιασμένο φωτιστικά καθώς και ελαφρώς διαφορετικό προφυλακτήρα. Η ανανεωμένη αισθητική του μεσαίου τσέχικου μοντέλου συμπληρώνεται από τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα πιο διακριτικές και εντοπίζονται στο νέας σχεδίασης τιμόνι, στους διαφορετικούς διακόπτες του κλιματισμού καθώς και στην αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών που συνθέτουν τα καθίσματα και τις επενδύσεις των θυρών.

Αν και η Skoda δεν ξεκαθαρίζει επίσημα το αν θα υπάρχουν αλλαγές στα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται η ανανεωμένη Octavia5, ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν τη γκάμα του μεσαίου μοντέλου να ενισχύεται με την παρουσία του 1.400άρη TSI κινητήρα των 122 ίππων.