Γίνε πιλότος της Formula 1 σε μία ημέρα !!!

Σχετικά άρθρα

f1-driver-in-one-day

Οι άνθρωποι που έχουνε οδηγήσει μονοθέσιο Formula 1 είναι σίγουρα το ίδιο ποσοστό με αυτούς που έχουνε πετάξει στο διάστημα. Ένας από αυτούς τους τυχερούς (για να μην τον χαρακτηρίσω διαφορετικά…) ήταν και ο Nino Karotta, που πριν από 2 χρόνια στην πίστα Paul Ricard στην Γαλλία έκανε το όνειρο του πραγματικότητα οδηγώντας μία Renault R24. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν το μονοθέσιο που οδηγούσαν οι Fernando Alonso, Jarno Trulli και Jacques Villeneuve (στους τελευταίους 3 αγώνες) το 2004 έναν μόλις χρόνο πριν ο Ισπανός στεφτεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την R25. Η R24 τροφοδοτούταν από έναν V10 κινητήρα 3 λίτρων και είχε κάνει την εμφάνιση του και σε ένα επεισόδιο του Top Gear με τον Stig να πετυχαίνει χρόνο 59 δευτερολέπτων στην ιδιωτική πίστα της εκπομπής. Ο χρόνος αυτός ήταν 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα μικρότερος από το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Ο Karotta για μια ολόκληρη μέρα ακολούθησε της οδηγίες την Renault F1 team. Στην αρχή του έδωσαν να οδηγήσει ένα μονοθέσιο 200 ίππων ενώ στην συνέχεια της ημέρας προπονήθηκε στο BATAK, -μια συσκευή που σου βελτιώνει τον χρόνο αντίδρασης μέσω της όρασης-, έλαβε γνώσεις για το πως να χρησιμοποιεί το τιμόνι και τα απίστευτα κεραμικά φρένα των αυτοκινήτων της F1 (το “κακό” είναι ότι την γνώση αυτή την έμαθε καλά και ο αυχένας του) και στο τέλος της ημέρας οδήγησε για αρκετούς γύρους την R24. Τυχερός… Μόνο αυτό έχω να πω. Πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε 20 λεπτά για να δείτε τα 3 video ακολουθούν.

How to become a Formula 1 driver in one day? (Part 1 of 3)

How to become a Formula 1 driver in one day? (Part 2 of 3)

How to become a Formula 1 driver in one day? (Part 3 of 3) (προσέξτε τον αυχένα του!!!)

Top Gear Renault R24 Power Lap

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...