European Seat Meeting: Η Ελλάδα στα Guinness Records

Σχετικά άρθρα

P1040819

Ένα πολύ μεγάλο event έλαβε μέρος το τριήμερο που μας πέρασε (28-30 Αυγούστου 2009) με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Seat να έχουν έρθει από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, πραγματικά έχασαν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία…

Η μεγάλη ημέρα ήταν το Σάββατο 30 Αυγούστου. Κατά τις 9:30 το πρωί μετά από αρκετή ώρα οδήγησης, φτάσαμε τελικά στο Bitburg της Γερμανίας όπου ήταν το σημείο συνάντησης. Στην είσοδο μας υποδέχτηκε ένα παλικάρι, που είχε διαβάσει το θέμα που είχαμε κάνει στο forum του IbizaMania και μας περίμενε. Η πρώτη ερώτηση ήταν φυσικά αν είναι κανένας άλλος από Ελλάδα, για να είμαστε παρέα, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κανείς. Απογοητεύτηκα λίγο στην αρχή, αφού δεν είδα και τόσα πολλά αμάξια. Ευτυχώς όμως μέσα σε 2 ώρες το σκηνικό άλλαξε και μια απίστευτη ουρά από αυτοκίνητα δημιουργήθηκε για να μπουν στο χώρο. Ο χώρος στον οποίο διοργανώθηκε το meeting είναι Αμερικάνικο αεροδρόμιο, οπότε μας παρείχε τον απαιτούμενο χώρο για να παραταχθούμε αλλά και για να κάνουμε και τα απαραίτητα σε αυτές τις περιπτώσεις δοκιμαστικά! Όπου και αν γυρνούσες το βλέμα σου, αντίκριζες παντού Seat εκτός από μερικά ξέμπαρκα Ford, Audi και Subaru που βρέθηκαν στο event!

Από τις πινακίδες που είδαμε καταλάβαμε ότι είχαμε κόσμο από Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Ουκρανία, Ρουμανία, Αγγλία, Τσεχία, Αυστρία και φυσικά Ελλάδα που την εκπροσώπησε επάξια το IbizaMania. Πάρα πολλοί ήταν οι Γερμανοί, αλλά μεγάλη εντύπωση έκανε το Ολλανδικό φόρουμ με τα απίστευτα γυαλιστερά αυτοκίνητα των μελών του! Οι Ευρωπαϊκοί κάγκουρες ειλικρινά δεν παίζονται! Πραγματικά έβλεπες αμάξια που όχι απλά ήταν βελτιωμένα μηχανικά, αλλά και εμφανισιακά! Και όχι στα κλασικά χρώματα, ασημί ή μαύρο.

Το πρωινό ξεκίνησε με DB Drag, με αμάξια να πηγαίνουν στο stand της Focal, όπου τους έδιναν το απαραίτητο CDάκι και με DBμετρο μετρούσαν τα dB τους. Ήταν ένα Leon που έσπασε τους μετρητές (και τα ηχεία του απ’ ότι κατάλαβα…) πού έγραψε 152 dB! Πολύ βαβούρα, αλλά πραγματικά απόλαυση! Στη συνέχεια είχαμε ¼ Mile drag race. Ο καθένας πήγαινε και στεκόταν στη σειρά και άνοιγε στην αρκετά μεγάλη ευθεία του αεροδρομίου. Πολλά και ενδιαφέροντα ανοίγματα και είδαμε πολύ δυνατά Leon. Αυτό αξίζει να το σημειώσουμε αφού η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα αμάξια που βρίσκονταν στη συνάντηση ήταν Leon κάθε γενιάς.

Ακολούθησε το απαραίτητο διάλειμμα για φαγητό, με –τι άλλο– πολλά λουκάνικα και τοπική μπύρα Bitburg και πίσω πάλι, για ένα μισάωρο ύπνο, πριν να ξεκινήσει η απόπειρα για το Guinness Record. Τα περισσότερα Seat σε σειρά. Οι υπεύθυνοι από τη Guinness ήρθαν και ξεκινήσαμε… Στοιχεία δεν έχουμε για το πόσα αμάξια ήταν, αλλά σύντομα θα ανακοινωθούν και θα σε κρατήσουμε ενήμερο.

Συνέχεια είχε η πολυαναμενόμενη διαδρομή στο Nurburgring, το οποίο στο πρόγραμμα το είχαν ανακοινώσει ότι θα γινόταν στις 17:30. Οπότε κάναμε μια βόλτα στην περιοχή και κατά τις 17:00 πάμε να ρωτήσουμε και μας λένε ότι κάνανε 4 ανακοινώσεις (καταραμένος αέρας δεν ακούσαμε τίποτα!) και έχουν ήδη φύγει. Εμπρός καλό μου Seat και ξεκινάμε μπας και τους προλάβουμε. Στροφοδιαδρομή μέσα στο δάσος και όχι από την Εθνική… Κάναμε λίγο παραπάνω ώρα αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η διαδρομή μας αποζημίωσε. Φυσικά φτάνοντας στο ring ήταν τα πάντα κλειστά! Και η ώρα ήταν 18:30. Γερμανοί, τυπικοί στην ώρα τους! Βόλτα στις εγκαταστάσεις, όπου κάνουν μια τεράστια ανακαίνιση. Μέχρι και τρενάκι έχουν βάλει που σε κάνει tour στις εγκαταστάσεις (το τρενάκι είναι στον αέρα, σαν να είσαι σε λούνα παρκ)!

Η μέρα τελείωσε κάπως έτσι, αφού δυστυχώς δε μπορέσαμε να συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους οι οποίοι επέστρεψαν στο Bitburg για τις ανακοινώσεις των διαγωνισμών Show and Shine και του Guinness, αλλά και για το πάρτι που θα ακολουθούσε. Θα συνεχίζαμε κι εμείς, αλλά δε βρέθηκε ξενοδοχείο στην περιοχή κι έπρεπε να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού. Την επόμενη φορά, ελπίζουμε να δούμε περισσότερους Έλληνες για καλή παρέα, αφού αυτό είναι και το πραγματικό νόημα τέτοιων διοργανώσεων!

Respect goes to Ιωάννα για την camera και τα video, στο IbizaMania και το AutoBlog για την υποστήριξη του event και της ελληνικής συμμετοχής και φυσικά στους διοργανωτές του European Seat Meeting! Θα ακολουθήσει πολύ σύντομα σχετικό θέμα με πάρα πολλά video από το meeting, που ήδη μπορείς να δεις στο κανάλι του AutoBlog στο YouTube.

Guest Author:
Zuratharamon

Ο Πάνος είναι 29 ετών και εργάζεται ως developer στις Βρυξέλλες. Όταν δεν διορθώνει bugs σε προγράμματα, αφιερώνει το χρόνο του στο forum του IbizaMania όπου συμβάλει στην όμορφη αυτή διαδικτυακή παρέα ως διαχειριστής αλλά και ως περήφανο μέλος που με κάθε ευκαιρία εκπροσωπεί το Club σε συγκεντρώσεις εντός και έκτος Ελλάδος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...