Λίγο μεγαλύτερο από Cayenne: H Porsche Design σχεδίασε ένα Yacht καταμαράν 41.2 μέτρων

Σχετικά άρθρα

Royal Falcon Fleet RFF135 power catamaran by Porsche Design

Ποιο Porsche μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από τα Cayenne και Panamera; Σίγουρα δεν μπορεί να είναι αυτοκίνητο αλλά τι θα λέγατε για κάποιο πλοίο; Το σχεδιαστικό τμήμα της Porsche Design παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο καταμαράν RFF135. Σχεδιασμένο για λογαριασμό της Royal Falcon Fleet με έδρα την Σιγκαπούρη, το RFF135 έχει σχεδιαστεί σαν ένα διαστημικό όχημα μέσα στο νερό. Με συνολικό μήκος 135 ποδιών (41.2 μέτρων) το καταμαράν μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 20 επιβάτες και πλήρωμα.

Σύμφωνα με τον Roland Heiler, εκτελεστικό διευθυντή της Porsche Design Studio: “Η μόνη απαίτηση από την Royal Falcon Fleet ήταν να σχεδιαστεί ένα σκάφος που θα διαφέρει τελείως από τα υπάρχων σχεδιαστικά μοτίβα. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα σκάφος με επαναστατική σχεδίαση – μια πραγματική πρόκληση για του σχεδιαστές πλοίων.”

Το RFF135 εφοδιάζεται με 2 τεράστιους κινητήρες απόδοσης 4.600 ίππων που του επιτρέπουν να πιάσει τελική ταχύτητα 35 κόμβων (65 χλμ/ώρα). Αναρωτιέστε τι κατανάλωση έχει ένα τέτοιο σκάφος; Λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ χρειάζεται 750 λίτρα για κάθε μία ώρα!

Ο βασικός κορμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η Royal Falcon Fleet θα μεταφέρει το καταμαράν στην Σουηδία για να κατασκευαστεί το εσωτερικό και να τοποθετηθεί όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός από την Kockums. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το πρώτο RFF135 θα είναι έτοιμο το τέταρτο τετράμηνο του 2010. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

[Πηγή: Porsche Design]

Δελτίο Τύπου

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...

Εκπληκτική restomod δημιουργία της Theon στην 911 (964) Targa

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις restomoded Porsche 911 (ειδικά της 964 σειράς) με την Singer, φαίνεται όμως ότι η αγορά ανακατασκευασμένων παλιών Porsche παρουσιάζει...