Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo MiTo 1.4 MultiAir

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την διάθεση της νέας σειράς κινητήρων για το MiTo. Το Alfa Romeo MiTo θα εφοδιάζεται πλέον με έναν νέο 14ααρη κινητήρα τεχνολογίας MultiAir σε 2 εκδόσεις, απόδοσης 105 (ατμοσφαιρικός) και 135 ίππων (turbo) αντίστοιχα. Αργότερα θα προστεθεί ακόμη μια turbo έκδοση, MultiAir Turbobenzina που θα αποδίδει 170 και θα τοποθετηθεί στην κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde.

Και οι 3 νέοι κινητήρες είναι δυνατότεροι από αυτούς που αντικαθιστούν (95,120 και 155 αντίστοιχα) ενώ χάρη στην νέα τεχνολογία MultiAir έχουν μειωθεί αρκετά οι εκπομπές CO2. Οι κινητήρες MultiAir έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Fiat Powertrain Technologies και συνδυάζονται με 5τάχυτα και 6τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων. Στην έκδοση με τα 170 άλογα τα 0-100 έρχονται σε 7 δευτερόλεπτα, 0.4 ποιο γρήγορα από ότι το αντίπαλο MINI Cooper S (7.4 δευτερόλεπτα). Εκτός από τους νέους κινητήρες το MiTo απέκτησε νέα ανάρτηση που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία της Alfa Romeo με την Magneti Marelli.

Οι κινητήρες MultiAir συνδυάζονται με σύστημα start-stop που βοηθά να μειωθεί η κατανάλωση ενώ αλλαγές συναντάμε στο νέο σύστημα διεύθυνσης, στον κοντύτερο επιλογέα ταχυτήτων κατά 2.5 εκατοστά και στο ανανεωμένο εξωτερικό όπου θα διατίθεται σε νέους χρωματικούς συνδυασμούς. Οι νέοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι στην αγορά από τον επόμενο μήνα ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

[Πηγή: Alfa Romeo]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...