Ο βελτιωτικός οίκος Carlsson είναι γνωστό ότι βελτιώνει τα αυτοκίνητα της Mercedes – Benz. Όπως επιβάλει η τάση τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να βγάλει και αυτή ένα supercar βασισμένο πάνω στην Mercedes SL 600 και θα εφοδιάζεται με έναν 6.0 λίτρο V12 κινητήρα απόδοσης 753 ίππων με 115 κιλά ροπής έως τα 100 χλμ/ώρα ενώ όταν η ταχύτητα ξεπεράσει τα 100 χλμ/ώρα η ροπή θα εκτινάζεται στα 132 κιλά. Τα 0-100 έρχονται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 352 χλμ/ώρα.

Στόχος της Carlsson σύμφωνα με τον CEO της, Markus Schuster ήταν να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποία θα είναι ασφαλές τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα. Έτσι τοποθέτησαν όλα τα συστήματα ασφαλείας όπως ESP, ABS, αερόσακοι ώστε να μην μειωθεί η παθητική και η ενεργητική ασφάλεια του. Στο Carlsson C25 τοποθετήθηκε το σύστημα C-Tronic και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που προσφέρουν καλύτερο κράτημα στις στροφές και άνεση στις ευθείες. Οι ζάντες του είναι 20″ ενώ τα τρυπητά δισκόφρενα 405mm μπροστά και 380mm πίσω αναλαμβάνουν τον δύσκολο και επίπονο ρόλο του φρεναρίσματος.

Στο εσωτερικό επιλέχθηκε σκουρόχρωμο δέρμα βουβαλιού, διακοσμητικά carbon και ύφασμα σουέτ σε πληθώρα χρωμάτων. Μόλις 25 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης όπου θα ανακοινωθεί και η τιμή του. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στην συνέχεια.

[Πηγή: Carlsson]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)