Η Seat στην Γενεύη έφερε ένα νέο πρωτότυπο με όνομα IBE Concept. Με πολύ compact διαστάσεις (3.780mm μήκος, 1.800mm πλάτος και 1.220mm ύψος) το νέο πρωτότυπο των Ισπανών είναι κατά 25 εκατοστά μικρότερο από το νέο Ibiza. Οι γραμμές του αυτοκινήτου είναι άκρως επιθετικές με τις 19″ ζάντες και τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα να συμπληρώνουν την σπορ εικόνα.

Το 2+2 θέσεων όχημα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων με 20 κιλά ροπής ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το πρωτότυπο ζυγίζει μόλις 1000 κιλά και επιταχύνει από στάση στα 50χλμ/ώρα σε 3.4 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-60 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6.3 δευτερόλεπτα, τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9.4 δευτερόλεπτα με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 160 χλμ/ώρα

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη έαν το IBE Concept προχωρήσει στην παραγωγή αλλά με το VW Group να θέλει να αλλάξει την εικόνα της Ισπανικής φίρμας μην σας φανεί παράξενο εάν η Seat βγάλει κάποιο μικρό coupe μοντέλο βασισμένο στο IBE Concept στο άμεσο μέλλον. Φωτογραφίες και αναλυτικό δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Seat]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)