Την CC έκδοση του νέου Megane παρουσιάζει στη Γενεύη αυτές τις ημέρες η Renault. Το πέμπτο μοντέλο της σειράς εφοδιάζεται με μεγάλη γυάλινη ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή συνολικού εμβαδού 0.47 τ.μ. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ταξίδι τους με ανοικτή την οροφή όποια στιγμή το επιθυμούν αφού αυτή ανοίγει σε μόλις 21 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι Γάλλοι έχουν προνοήσει και έχουν τοποθετήσει ένα τζάμι ανάμεσα στα πίσω προσκέφαλα που εμποδίζει τον αέρα να μπαίνει μέσα στην καμπίνα σε ταχύτητες μέχρι 90 χλμ/ώρα. Για μεγαλύτερες ταχύτητες μπορεί να τοποθετηθεί ένα extra κομμάτι χειροκίνητα.

Μηχανικά θα είναι διαθέσιμο με 6 κινητήρες, 3 βενζίνης και 3 πετρελαίου. Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε τον νέο turbo TCe 1400cc απόδοσης 130 ίππων που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, τον 16βάλβιδο 2.0 λίτρων απόδοσης 140 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT ενώ ο dCi πετρελαιοκινητήρας με τα 110 άλογα διαθέτει το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC της Renault. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ενεργά φωτιστικά σώματα Bi-Xenon, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα και διαθέτουν LED στα φώτα του STOP. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το σύστημα πλοήγησης στο κέντρο του ταμπλό που διαθέτει θύρα USB και προσφέρει 3D ήχο.

Το Megane Coupe Cabriolet θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Douai της Γαλλία, στο ίδιο που κατασκευάζονται και τα Scenic και Grand Scenic με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του 2010. Περισσότερες πληροφορίες στις φωτογραφίες, στο video και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TPTK1HtIH1Y

[Πηγή: Renault

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)