Το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Citroen με το Βρετανικό ανδρικό περιοδικό GQ ήταν να δημιουργηθεί το πρωτότυπο GQbyCITROEN. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε όταν ο συντάκτης του περιοδικού, Dylan Jones, ζήτησε από την Γαλλική ομάδα να κατασκευάσουν το απόλυτο ανδρικό αυτοκίνητο. Η ομάδα που ασχολήθηκε με το πρωτότυπο ηγούνταν από τον Mark Lloyd, υπεύθυνο σχεδιασμού του νέου DS3.

Στιλιστικά το GQ by Citroen Concept εξωτερικά έχει μοντέρνο σχεδιασμό με έντονες καμπύλες, κοίλο πίσω παρμπρίζ με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα. Το εσωτερικό του έχει φουτουριστικό σχεδιασμό με την άνεση και πολυτέλεια να είναι οι έννοιες που το χαρακτηρίζουν. Η επιλογή των επενδύσεων και των διακοσμητικών έγινε από τον Patrick Grant, Διευθυντή Δημιουργικού Σχεδιασμού του οίκου μόδας E.Tautz.

Μηχανικά το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύστημα εκπέμποντας μόλις 80 γρ/χλμ C02 που αποτελείται από έναν 1600αρη βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνουν στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4.5 δευτ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 249 χλμ/ώρα. Φωτογραφίες και αναλυτικό δελτίο τύπου στη συνέχεια.

Τώρα οι Γάλλοι και οι Βρετανοί αυτό το λένε ανδρικό αυτοκίνητο;;; Εγώ γιατί θα προτιμούσα κάτι τέτοιο;

[Πηγή: Citroen]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)