Οι ιθύνοντες της Seat μετά την θετική απήχηση που είχε το νέο τους ηλεκτροκίνητο IBE Concept, έχουν αποφασίσει ότι θα το βγάλουν στην παραγωγή στο άμεσο μέλλον. Εκτός του IBE η Seat ανακοίνωσε ότι εργάζεται στην κατασκευή ενός υβριδικού μοντέλου που θα εφοδιάζεται με έναν βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα το οποίο βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Golf καθώς και στην υβριδική έκδοση του Leon η οποία θα είναι έτοιμο το 2014.

Η Ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρίας για μοντέλα που κάνουν χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η οποία επενδύει τεράστια ποσά σε ανάλογες τεχνολογίες! Η χώρα ελπίζει ότι το 30% των ενεργειακών δαπανών της το 2010 θα έχει προέλθει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

[Πηγή: autocar]

  • Panos225

    Σε αντιθεση με εμας που αν ειχαμε μια αυτοκινητοβιομηχανια θα καναμε οτι μπορουσαμε για να μην ειναι βιωση (εν ολιγης θα την κλειναμε) και θα της επιβαλλαμε αν κατασκευαζε υβριδικα αυτοκινητα να εδεινε τα 10000 απο αυτα που θα κατασκευαζε σε δημοσιες υπηρεσιες ΤΣΑΜΠΑ.Αν δεν το εκανε αυτο,θα της βαζαμε αβασταχτους φορους οσπου καποια μερα θα το εκλεινε και θα το πηγαινε στην τουρκια ή στην Βουλγαρια. Αν ζητουσε 1.000.000 ευρω δανειο απο το κρατος ή απο καποιο αλλο ταμειο, θα της περναμε με το ετσι θελω το μισο και πλεον ποσο γιατι θα επρεπε να λαδωσουμε για να συνεχισουν αυτοι που αφησαν μισες τις βιλες τους απ το δανειο της SIEMENS που δεν εφτασε να φτιαξουν τις 19 πισινες….ε….συγνωμη, πυροσβεστικες δεξαμενες λεγονται.
    Τι χαζοι που ειναι οι Ισπανοι,τους δινουν και λεφτα για να κατασκευασουν υβριδικα. Να κοψει τον λαιμο της η Seat και να τα βρει μονη της τα λεφτα και να τα φτιαξει. ΜΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΟΙΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!

    • Δεν ξέρουν οι Ισπανοί να κάνουν κράτος. Και αυτοί βρισκονται περίπου στη ίδια θέση με εμάς σε ότι αφορά το έλλειμα.

      Η διάφορα με εμάς είναι ότι στη ελλάδα έφαγαν τα χρήματα οι 300 που «διοικούν» την χώρα κάνοντας αναψυκτήρια κτλ και οι Ισπανοί μπορεί να έχουν και αυτοί ελλειμα κοντά στο 12% αλλά έκαναν τόσα έργα. Πρέπει να έρθουν οι πολιτικοί εδώ να τους κάνουμε εντατικά σεμινάρια.