Ακόμη μια πρόταση για την Lamborghini του μέλλοντος από τον Andrei Avarvarii αυτή τη φορά, μεταπτυχιακού φοιτητή του Scuola Politecnica di Design του Μιλάνου. Σε συνεργασία με τον Filippo Perini επικεφαλή σχεδίασης της Lamborghini Design ο Avarvarii είχε 3 αρχικούς στόχους: Να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό supercar, με λιτές γραμμές και να μπορεί να κυκλοφορήσει μέχρι το 2020. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του Minotauro Concept 2020, ένα ηλεκτροκίνητο supercar απόδοσης 373 kW (500 ίππων).

Το αυτοκίνητο διαθέτει 2 ασύγχρονους ηλεκτροκινητήρες 56 kw (75 ίππων) ο καθένας στον εμπρός άξονα που προσδίδουν το 30% της συνολική ιπποδύναμης καθώς και 2 ηλεκτροκινητήρες 131 kW (175 ίππων) στον πίσω άξονα. Και οι τέσσερις τροφοδοτούνται από μπαταρίες τύπου “Cerio Li-Tec Flatcell” ενώ δεν απουσιάζει το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. Το σύστημα των μπαταριών ψύχεται μέσω των τριγωνικών εισαγωγών αέρα που βρίσκονται στο πίσω μέρος

Με συνολικό μήκος 4.604 mm (6mm μικρότερη από την Murcielago) και με την απουσία του θηριώδη V12, ο σχεδιαστής του δηλώνει ότι το supercar μπορεί να μεταφέρει και τρίτο επιβάτη ο οποίος θα κάθεται στο κέντρο, ακριβώς κάτω από το γυάλινο κομμάτι του πίσω μέρους. Ο Avarvarii ήθελε να ξεφύγει από τις σκληρές και απόλυτες γραμμές της Reventon και έτσι χρησιμοποίησε “μαλακότερες” γραμμές με τον Perini να δηλώνει ότι ίσως το μοντέλο αυτό δείχνει το σχεδιαστικό μέλλον της Lamborghini. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Andrei Avarvarii | via: worldcarfans.com]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)