Οι πρώτες επίσημες teaser φωτογραφίες του BMW Megacity είναι γεγονός. Η BMW δημοσίευσε φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το πιο καινοτόμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας που θα είναι έτοιμο προς πώληση το 2013 και θα διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό και σώμα κατασκευασμένο από ενισχυμένο carbon πλαστικό (CFRP). Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το Megacity θα είναι δίπορτο με τις πόρτες να ανοίγουν ανάποδα όπως αυτές των Rolls Royce Phantom και Ghost θα μπορεί να μεταφέρει 4 επιβάτες και θα έχει μήκος κοντά στα 4 μέτρα.

Θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 112 kW (150 ίππων) που θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 35 kWh. Η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά στον πίσω άξονα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 153 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 160 χλμ (161 χλμ για την ακρίβεια).

Η BMW θέλει να επεκτείνει την γκάμα των Megacity αυτοκινήτων της και το 2015 θα παρουσιάσει το δεύτερο μοντέλο με όνομα ICV (Intracity Vehicle) όπου θα είναι ένα καθαρά μικρό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης όπως στο Smart. Το 2017 θα κάνει την εμφάνιση του το UCV (Urban Commuter Vehicle) το οποίο όπως καλά κατάλαβες θα διαθέτει 4 πόρτες, θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 5 επιβάτες.

Ο Martin Arlt, επικεφαλής του Project i δήλωσε ότι : ” Στο μέλλον, ηγετικό ρόλο στην premium κατηγορία, θα έχουν αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες θα μπορούν να κατασκευάσουν “προϊόντα” με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο, προσφέροντας στους πελάτες της, τις πλέον προηγμένες και συναρπαστικές λύσεις για οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Η BMW θα συνεχίσει να έχει πρωταρχικό ρόλο και στο μέλλον.”

Φωτογραφίες από την κατασκευή του πρωτότυπου και αναλυτικό δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: BMW]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)