Video: Ken Block’s Gymkhana 3

Σχετικά άρθρα

Το τρίτο μέρος της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς Gymkhana έφτασε! Gymkhana για αυτούς που δεν γνωρίζουν είναι μια μορφή αγώνων δεξιοτεχνίας όπου οι αγωνιζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή με διάφορα εμπόδια και το drifting ενθαρρύνεται. Ωστόσο ο συμπαθής Αμερικάνος μας έκανε να συνδυάσουμε τον όρο gymkhana με χουλιγκανισμούς και επιδεικτικές συμπεριφορές. Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει. Η τρίτη όμως συνέχεια είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες.

Πρώτον και κυριότερο, το αμάξι είναι διαφορετικό. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο –σε απίστευτο βαθμό– και έτοιμο για αγώνες Ford Fiesta. Την προετοιμασία ανέλαβε η ίδια ομάδα που είχε τροποποιήσει και το Subaru Impreza του Ken Block ενώ για τα μηχανικά μέρη χρειάστηκαν την συνδρομή της Olsbergs Motorsport. Ο κινητήρας μπορεί να βρει τον κοντινότερο συγγενή του στο “πρόσωπο” του δίλιτρου τετρακύλινδρου DuraTec της Ford αλλά οι ομοιότητες σταματούν εκεί.

Σχεδόν τα πάντα έχουν αλλαχθεί, τροποποιηθεί ή απλά ενδυναμωθεί έτσι ώστε να είναι ικανός να παράγει έως και 850 άλογα παρότι προς το παρόν είναι “φιμωμένος” –στο όνομα της οδηγησημότητας– και αποδίδει με περισσή άνεση μόλις 650 άλογα και 895 Nm ροπής. Για να περάσει όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο επιστρατεύτηκε ένα custom Olsbergs MSE Maktrak εξατάχυτο ημιαυτόματο –με paddles πίσω από το τιμόνι– κιβώτιο ταχυτήτων ενώ το Fiesta δεν θα μπορούσε να μην είναι εφοδιασμένο με τρία διαφορικά.

Δεν συζητάμε φυσικά, το αυτοκίνητο είναι κομμένο και ραμμένο σε όλα τα επίμαχα σημεία για επιπλέον ανθεκτικότητα αλλά και ασφάλεια και διαθέτει FIA Spec Roll Cage, τα φρένα είναι αναβαθμισμένα –υπάρχει φυσικά και το υδραυλικό χειρόφρενο– και η αεροδυναμική είναι βελτιωμένη με το εντυπωσιακό custom body kit. Με όλα αυτά, το αμάξι ζυγίζει 1090 kg και είναι ικανό για 0-100 km/h σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, με χρήση slicks φυσικά. Αρκετά σε ζάλισα όμως με τα τεχνικά.

Δεύτερον, το τρίτο μέρος της σειράς, είναι περισσότερο video clip και διαφήμιση παρά επίδειξη ικανοτήτων… Σε αφήνω λοιπόν να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Απόλαυσε τον Ken Block στο καινούριο του video καθώς και μερικά ακόμα videos για να “γνωρίσεις” καλύτερα το Fiesta του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...