Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου Opel GTC Paris concept είναι γεγονός. Το αυτοκίνητο στο οποίο θα βασιστεί πάνω του η OPC έκδοση του νέου Astra, θα παρουσιαστεί και αυτό στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του Σεπτέμβρη, με την Opel να έχει εφοδιάσει το πρωτότυπο με ένα επιθετικό bodykit που διαθέτει μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, φουσκωμένα πίσω φτερά, αεροτομή, ζάντες αλουμινίου 21″, χρωμιομένα διακοσμητικά περιμετρικά των παραθύρων, φώτα ημέρας τεχνολογίας LED ενώ είναι εμφανής η γενική επιρροή της σχεδιαστικής γραμμής του Insignia “Blade”, σήμα κατατεθέν των τελευταίων μοντέλων της Opel.

Μηχανικά τώρα, κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας 2.0 λίτρων 4κύλινδρος κινητήρας. Αν και η Opel δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα ακριβή άλογα αφού στο δελτίο τύπου δεν αναφέρει στοιχεία, οι φήμες θέλουν να αποδίδει κοντά στα 300 άλογα και θα διαθέτει σύστημα Start/Stop και 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, παρόμοιο με το XDS του VW Group.

Αν αναρωτιέσαι το πότε θα δούμε την έκδοση παραγωγής, θα τολμήσω να πω, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2011 με τους Γερμανούς να δηλώνουν ότι η έκδοση παραγωγής δεν θα διαφέρει σχεδόν καθόλου από το πρωτότυπο. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Opel]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)