Το έμπειρο μάτι ενός φωτογράφου εντόπισε το συγκεκριμένο Audi R8 σε ένα βενζινάδικο λίγο έξω απο το Nurburgring και πολύ σωστά σκεπτόμενος τράβηξε δύο φωτογραφίες. Λογικά όμως θα αναρωτηθείς γιατι; Φαίνεται απλά ένα συνηθισμένο λευκό R8 V10 με αμφιβόλου αισθητικής πορτοκαλί ρίγες. Κοίταξε όμως λίγο καλύτερα και θα δείς οτι ίσως να είναι κάτι παραπάνω απο ένα απλό R8 με ρίγες.

Το πρώτο πράγμα που τραβάει το μάτι κοιτώντας το αμάξι απο μπροστά είναι το ευμεγέθες splitter στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα –φτιαγμένο μάλλον απο carbon αν κρίνουμε απο το χρώμα– προφανώς για αεροδυναμικούς λόγους. Οι προσθήκες συνεχίζονται στο πλάι με τα καινούρια πλαϊνά skirts επίσης μεγαλύτερων διαστάσεων και φυσικά τις τεράστιες εισαγωγές αέρα απευθείας απο το R8 LMS. Στο πίσω μέρος φαίνεται οτι το γυάλινο κάλυμα του κινητήρα έχει αντικατασταθεί απο πλαστικό και οι εξατμίσεις –και εδώ είναι το σημαντικό– έχουν μετακομίσει απο το κάτω μέρος του προφυλακτήρα στα άκρα που ήταν μέχρι τώρα στο κέντρο του προφυλακτήρα λίγο πιο κάτω απο τα πίσω φώτα, ακριβώς εκεί που είναι οι εξατμίσεις και στην 430 Scuderia. Εξωτερικά τα τεράστια φρένα συμπληρώνουν το πακέτο.

Εσωτερικά το μοτίβο συνεχίζεται και απο την καμπίνα των επιβατών έχουν ξηλωθεί οι πολυτέλειες των στάνταρ R8 και έχουν μείνει μόνο ένα ζευγάρι Recaro και λίγα άλλα πράγματα. Το μόνο που λείπει βασικά απο αυτό το R8 είναι το αγωνιστικό roll-cage και μία μεγάλη αεροτομή πίσω αλλά απο την άλλη αυτή είναι η τακτική και της Ferrari για τις γρηγορες ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της…

Αν τελικά βγει στην παραγωγή ένα R8 RS λογικά περιμένουμε περισσότερη δύναμη, κοντά στα 600 άλογα και μικρότερο βάρος. Επίσης η λογική επιβάλει την μετατροπή του R8 απο τετρακίνητο σε πισωκίνητο επιλογή που θα γλυτώσει και βάρος αλλά κυρίως θα ενισχύσει τον “καθαρόαιμο” χαρακτήρα του συγκεκριμένου μοντέλου. Προς το παρόν πάντως η Audi τηρεί σιγή ιχθύος για αυτό το project ωστόσο δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε ή να διαβάσουμε κάτι καινούριο. Μέχρι τότε απλά αναμονή.


[Πηγή: autoexpress.co.uk / Photos autoscoop.biz]