Ο Bernie Ecclestone υποσχέθηκε πως θα δεν θα έχουμε περισσότερους από 20 αγώνες σε κάθε σεζόν. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 19 αγώνες, ενώ το 2011 θα δούμε 20 Grand Prix, αφού η Formula 1 θα επισκεφθεί την Ινδία. Το 2012 θα έχουμε την νέα πίστα του Austin στο Texas των Η.Π.Α και γίνονται συζητήσεις και για 2ο Ιταλικό GP στους δρόμους της Ρώμης. Ωστόσο, το αφεντικό της Formula 1 ξεκαθάρισε πως θα υπάρξει αντικατάσταση των υπαρχόντων αγώνων και όχι προσθήκη σε αυτούς…

“Καλό θα ήταν να έχουμε 16 αγώνες.”, είπε στους Times της Ινδίας. Προσθέτοντας: “20 αγώνες είναι πολλοί. Αυτό θα είναι το όριο. Ήμουν σε θέση να αυξήσω του αγώνες και να τους πάω πάνω από 20. Αλλά δεν το έκανα. Θα υπάρξει χάος.”

Πολλοί στον χώρο της Formula 1 δεν θέλουν περισσότερους από 20 αγώνες, λόγω των επιπλέον απαιτήσεων που δημιουργούνται, τόσο για την σωματική κούραση του προσωπικού, όσο για την αύξηση των εξόδων όλων των ομάδων.

“Θέλουμε να έχουμε 20 αγώνες, για το καλό της Formula 1. Αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε και φυσικά να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό.”, δήλωσε το αφεντικό της Mercedes, Ross Brawn.

Και ο Lewis Hamilton συμφωνεί: “Μια σεζόν με 19 αγώνες είναι πολύ απαιτητική. Έχουμε εκδηλώσεις, προπόνηση, δοκιμές και διάφορες αναβαθμίσεις. Και αυτό βάζει επιπλέον πίεση και πρέπει να μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο πιο αποτελεσματικά.”

[Πηγή: espnf1 | Photo Copyright: Mark Thompson/Getty Images]