Οpel Trixx Concept 2004

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Opel ετοιμάζει νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης και μερικές μέρες πριν, η Opel με επίσημο δελτίο τύπου δηλώνει ξεκάθαρα ότι το αυτοκίνητο αυτό θα βγει στην παραγωγή το 2013 και θα τοποθετηθεί κάτω από το Corsa […]

Το αυτοκίνητο θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Opel σε μια νέα, για αυτήν, κατηγορία οχημάτων, σε αυτή των Ford Ka, Fiat 500, Chevrolet Spark και του πολυαναμενόμενου Volkswagen Up. Η κατηγορία αυτή φαίνεται ότι είναι το μέλλον των αστικών μετακινήσεων μιας και ο κόσμος χρειάζεται πλέον μικρά αυτοκίνητα ώστε να μπορεί να κάνει με μεγαλύτερη άνεση την δουλειά του μέσα στον χαώδη ρυθμό των μεγαλουπόλεων.

Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο έχει κωδική ονομασία “Junior” και θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο Opel Trixx που το πρωτοείδαμε το 2004 στο σαλόνι της Γενεύης. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία, στο ίδιο εργοστάσιο που κατασκευάζεται και η 3-πορτη έκδοση του Corsa, με την Opel να επενδύει 90 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό, ώστε να κάνει νέα γραμμή παραγωγής για το νέο μικρό αυτοκίνητο της.

Από μηχανικής πλευράς δεν έγινε γνωστό με τι κινητήρες θα εφοδιάζεται αλλά ο CEO της Opel, Nick Reill, δήλωσε ότι εκτός από συμβατικούς κινητήρες θα υπάρξει και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Το αυτοκίνητο θα απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι θέλουν ένα μικρό οικονομικό αυτοκίνητο πόλης στο οποίο δεν θα πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς σε ότι αφορά την άνεση την ασφάλεια αλλά και την τεχνολογία που θα έχει το αυτοκίνητο αυτό, συμπλήρωσε ο Reilly.

Τέλος, ο Reilly έβγαλε και είδηση ότι στο μέλλον η Opel θα βγάλει στην παραγωγή ένα νέο sport coupe και ένα μικρό SUV χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για αυτά.

Opel TRIXX Concept 2004

[Πηγή: Opel]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)