Οι ουρανοί άνοιξαν στην Ιαπωνία και έτσι οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Suzuka αναβλήθηκαν για την Κυριακή. Το νερό που έπεφτε από το πρωί ήταν αρκετό ώστε να δημιουργήσει προβλήματα ακόμη και από την 3η περίοδο αφού μόλις 2 από τους 24 οδηγούς έγραψαν χρόνο. Όλοι περιμέναμε το απόγευμα να καλυτερεύσει ο καιρός, αλλά η βροχή αντί να μειώνεται, αυξήθηκε με αποτέλεσμα η πίστα να μετατραπεί σε ποτάμι.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έβγαινε συχνά για να ελέγξει την κατάσταση της πίστας, αλλά και βελτίωση δεν υπήρχε και το φως της ημέρας σιγά-σιγά έσβηνε. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως θα επιθεωρήσουν την πίστα αύριο, Κυριακή, στις 09.30 τοπική ώρα και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι κατατακτήριες θα αρχίσουν 10.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας).

Update: Οι κατατακτήριες δοκιμές, αν τελικά γίνουν, θα μεταδοθούν σε μαγνητοσκόπηση από τον ALPHA, στις 07.30 την Κυριακή. Αν δεν γίνουν, η σειρά εκκίνησης θα καθοριστεί από το νούμερο που έχει ο κάθε οδηγός στο μονοθέσιο του. Δηλαδή, στην pole position θα βρεθεί ο Jenson Button!

Τέλος, ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση θα δεχθεί ο Lewis Hamilton, επειδή άλλαξε κιβώτιο, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Έτσι αν τελικά δεν γίνουν οι κατατακτήριες θα εκκινήσει από την 7η θέση.

Υ.Γ. Τα προβλήματα με το internet δεν μου επέτρεψαν να δημοσιεύσω το “Can we guess” για το Ιαπωνικό Grand Prix. Οφείλω να ζητήσω μια συγνώμη…

[Πηγή: f1.com | Photo by Paul Gilham/Getty Images]