Το Audi Quattro Concept το γνωρίσαμε στην έκθεση του Παρισίου. Το πρωτότυπο αυτό κατασκευάστηκε για να αποδώσει φόρο τιμής αλλά και να γιορτάσει η Audi τα 30 χρόνια της απ το θρυλικό Audi Quattro το οποίο την δεκαετία του 1980 σάρωνε τους τίτλους στα ράλλυ του group B […]

Ύστερα όμως από την μεγάλη θετική ανταπόκριση του κοινού, και τα κολακευτικά λόγια του τύπου για το πρωτότυπο αυτό, οι ιθύνοντες της Αudi σκέφτονται πολύ σοβαρά να το βγάλουν στην παραγωγή. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα!

Ενώ λοιπόν έχουν αποφασίσει τι μηχανικά μέρη θα έχει –να θυμίσουμε ότι το Audi Quattro Concept βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Audi RS5 και παίρνει ζωή από έναν 2.5λιτρο υπερτροφοδοτούμενο 5-κύλινδρο κινητήρα που παράγει 408 ίππων και 48 κιλών ροπής ενώ το βάρος του είναι μόλις 1.300 κιλά και τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται μετά από 3.9 δευτερόλεπτα– δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις μονάδες που θα μπορούν να παράγουν. Και όλο αυτό γιατί το πρωτότυπο το έχει κατασκευάσει η δικιά της πλέον, ItalDesign, η οποία δεν έχει την ικανότητα να κατασκευάζει αυτήν την στιγμή αυτοκίνητα.

Θα μου πείτε γιατί δεν το παράγει η Audi η ίδια; Γιατί η Audi έχει ελάχιστη πείρα στην κατασκευή ειδικών κατασκευών σε πολύ χαμηλό αριθμό (θέλει να κατασκευάσει από 200 έως 500 Audi Quattro) με αποτέλεσμα αμέσως αμέσως να εκτινάσσεται το κόστος παραγωγής του Audi Quattro Concept και το κάνει ασύμφορο οικονομικά. ”Είμαστε σε διαδικασία επανεξέτασης της παραγωγής του πρωτότυπου” δήλωσε ο Stefan Reil επικεφαλής ανάπτυξης της Quattro GmbH σε αγγλικό περιοδικό και συνεχίζει: “Η Audi δεν έχει προϊστορία για ένα τέτοιο εγχείρημα,πολύ δε μάλλον, στο να παράγουμε τόσο μικρές ποσότητες. Αν το παράγουμε εμείς,η τιμή του θα είναι πάνω από €100.000”.

Η Audi όμως μπορεί να το αναθέσει στην αδελφή εταιρία Lamborghini η οποία έχει την εμπειρία στο να κατασκευάζει αυτοκίνητα κατασκευασμένα από carbon από το οποίο είναι κατασκευασμένο και το Quattro Concept.

[Πηγή: Autocar.co.uk | Live Photos via: autoblog.it]