Διαθέσιμο σε περισσότερο από 70 χώρες, το Toyota Prius, μέσα σε 10 χρόνια ζωής, έκανε 2.000.000 πωλήσεις (συγκεκριμένα 2.012.000 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2010,σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία). Η Toyota θέλοντας να διευρύνει την οικογένεια του Prius, παρουσίασε την πρώτη teaser φωτογραφία του Prius MPV.

Παρόλο που οι Ιάπωνες δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες η πολυμορφική έκδοση του Prius (που μάλλον θα ονομάζεται Alpha) είναι οριακά μεγαλύτερη σε διαστάσεις από το Prius που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εσωτερικοί του χώροι και πιθανώς να έχει 3 σειρές καθισμάτων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 7 επιβάτες.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, λογικά θα τοποθετηθεί ο 1800αρης κινητήρας του Prius που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 136 άλογα. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει στην έκθεση του Los Angeles με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο 2011. Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να στοχεύουν στο “πράσινο”, η οικογένεια Prius γίνεται όλο και μεγαλύτερη, όπως λέει και η σχετική αφίσα.


[Πηγή: Toyota on Facebook]