Ο Bernie Ecclestone άφησε να εννοειθεί, ότι η Τουρκία θα μπορούσε να είναι μία από τις χώρες που θα χαθεί από το πρόγραμμα της Formula 1 -τουλάχιστον προσωρινά – προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τις νεοεισερχόμενες πίστες, όπως του Austin και της Ρωσίας.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί στα επίπεδα ρεκόρ των 20 αγώνων το 2011 με την προσθήκη του Ινδικού GP, του Austin το 2012, αλλά και της Ρωσίας το 2014. Έτσι μερικά από τα σημερινά GP θα πρέπει να μας κουνήσουν μαντήλι για να διατηρηθεί το ανώτατο όριο των 20 αγώνων που έχει θέσει ο 80χρονος.

“Νομίζω πως θα βρούμε έναν τρόπο να το κρατήσουμε (το όριο) στο 20.”, είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τουρκία, η οποία μπορεί να αποχωρήσει για να διατηρηθούν οι παλιές και ιστορικές πίστες. Επίσης το Τουρκικό GP δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητό στους γείτονες μας, καθώς οι πωλήσεις των εισιτηρίων είναι πολύ χαμηλές.

“Μερικοί ίσως να σκεφτούν πως χρειάζονται ξεκούραση, επειδή δεν δουλεύουμε εμπορικά γι’ αυτούς. Ένα καλό παράδειγμα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Τουρκία. Έχουν δημιουργήσει μία απίστευτη πίστα και θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη, αλλά το κοινό δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένο. Δεν ξέρω το γιατί.”, είπε ο Ecclestone, ο οποίος πιστεύει πως η πίστα των Τούρκων είναι η καλύτερη ανάμεσα στη νέα γενιά.

“Το μέλημά μας είναι να φτιάχνουμε πίστες που θα είναι υπερ-ασφαλείς. Δεν μπορεί όλες οι πίστες να είναι πάνω-κάτω (να έχουν ανηφόρες και κατηφόρες), καθώς δεν μπορείς να φτιάξεις μια πίστα οπουδήποτε. Η Τουρκία είναι από τις καλύτερες πίστες του κόσμου. Είναι μεγάλη πίστα και είναι πάνω-κάτω.”

Πρόσθεσε επίσης, ότι το μέλλον της πολυαγαπημένης πίστας του Spa δεν είναι σίγουρο, αφού εξαρτάται από τις βελγικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν να δείχνουν την πλάτη τους στην πίστα.

“Αν δεν υποστηριχθεί από την κυβέρνηση θα μπορούσε πιθανότατα να αποχωρήσει, αφού δεν θα μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.”

Δεν νομίζω να υπάρχει φίλαθλος της F1 που να θέλει να αποχωρήσει το βελγικό GP. Η πίστα είναι απίθανη (για μένα η καλύτερη στον κόσμο) και είναι από τις ελάχιστες που σταθερά δεν αφήνουν τις καρδιές μας σε ησυχία, αφού σχεδόν σε κάθε αγώνα το θέαμα και η αγωνία είναι σε περίσσεια ποσότητα.

[Πηγή: itv-f1 | Photo by Mark Thompson/Getty Images]