Το πράσινο φως φαίνεται να πήρε η sedan έκδοση του επερχόμενου Α3 από το αφεντικό της Audi κ. Rupert Stadler αναβιώνοντας έτσι το θρυλικό Audi 80, όπως ψιθυρίζεται στους εσωτερικούς κύκλους της εταιρίας.

Το A3 Saloon (όπως προς το παρόν ονομάζεται) θα είναι το entry-level αυτοκίνητο για τις 2 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου,την Κίνα και τις Η.Π.Α. Η Audi θα το τοποθετήσει κάτω απ το Α4 αφού από την ημέρα παρουσίασης του μέχρι σήμερα, το Α4 έχει αυξήσει το μήκος του κατά 220mm και το κενό που αφήνει μεταξύ της sportback έκδοσης του Α3 και του Α4, θα καλυφθεί από την νέα έκδοση.

Το A3 Saloon θα ακολουθήσει και αυτό την σχεδιαστική φιλοσοφία της Audi με το μήκος του να ανέρχεται σε περίπου 4.51 μέτρα, δηλαδή λίγο μικρότερο σε μήκος από το VW Jetta. Θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα της εταιρίας με την κωδική ονομασία MQB η οποία είναι φθηνότερη σε κόστος παραγωγής και πιο εύκολα μετατρέψιμη για διάφορες εκδόσεις απ την σημερινή PQ35 πλατφόρμα.

Η διάταξη της ανάρτησης θα είναι η ίδια με την σημερινή, με γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ θα υπάρχουν δικίνιτες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις. Από πλευράς κινητήρων η γκάμα θα ξεκινά από τους 1400αριδες TSI και θα ολοκληρώνεται με τον κορυφαίο 2.5 λίτρων TFSI που θα εξοπλίζει την έκδοση RS3.

[Πηγή: AutoNews | Photo via: stern.de Copyright: Schulte-Design]