Έκθεση Φρανκφούρτης 2013: Audi S3 Sedan

Σχετικά άρθρα

Audi S3 Sedan Live in Frankfurt Motor Show 2013 (1)

Η Audi στο περίπτερό της στην Φρανκφούρτη έχει και ένα κατακόκκινο S3 Sedan το οποίο στη χώρα μας ξεκινά από τις €44.200. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο 2,0-λιτρος TFSI κινητήρας απόδοσης 300 ίππων με 380 Nm ροπής με τη κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς είτε μέσω ενός 6-τάχυτο μηχανικού είτε μέσω ενός 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου S-Tronic διπλού συμπλέκτη.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,9 δευτερόλεπτα με το S-Tronic κιβώτιο (5,3 το μηχανικό κιβώτιο), με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση 6,9 λίτρα/100 χλμ (7 με το μηχανικό κιβώτιο) με εκπομπές CO2 159 γρ/χλμ (162 γρ/χλμ με το μηχανικό κιβώτιο).

Η ανάρτηση του έχει μειωθεί κατά 25 mm, πατά στο έδαφος με τις 18″ ζάντες του, όπου μέσα στις μπροστά, βρίσκονται φρένα με δίσκους διαστάσεων 340 mm. Και αυτό φορά το προοδευτικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο κάνει την κρεμαγιέρα να είναι έμμεση, όταν γίνονται ομαλές κινήσεις στο τιμόνι και άμεση, όταν γίνονται απότομες κινήσεις. Αυτό μεταφράζεται με απλά λόγια, ότι όταν το αυτοκίνητο οδηγείτε στην ευθεία θα είναι άνετο, ενώ θα είναι εξαιρετικά άμεσο σε κλειστές στροφές. Το σύστημα δεν καταναλώνει καθόλου ενέργεια, μειώνοντας έτσι τη κατανάλωση κατά 0,3 λίτρα/100 χλμ και συνεργάζεται τόσο με το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας καθώς και με τον βοηθό παρκαρίσματος.

Στιλιστικά φορά νέο bodykit αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, αλουμινένιους πλαϊνούς καθρέπτες, πλαϊνά spoilers, αεροτομή, διαχύτη και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...

Το Audi R8 είναι επισήμως νεκρό

Από τον Οκτώβριο του 2022, η Audi έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση της παραγωγής του R8, παρουσιάζοντας -τότε- τη V10 GT RWD έκδοση του, ενώ...