Το ότι θα μας “κουράσουν” οι φήμες σχετικά με την παραγωγή της Lamborghini Sesto Elemento είναι σίγουρο, αφού το μοντέλο, από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή της έκθεσης του Παρισιού προκάλεσε “πανικό”.

Ο CEO της Lamborghini Stephan Winkelmann σε συνέντευξη του στο Autocar δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό η εταιρία του να κατασκευάσει τελικά μερικές Sesto Elemento. Παρότι φορά τον κινητήρα της Gallardo Superleggera, τα 999 κιλά της (στην ουσία όλο το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ένα νέου τύπου carbon, το CFRP (carbon-fiber reinforced plastics)) κάνουν την διαφορά και της επιτρέπουν να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2.5 δευτερόλεπτα!

Δοκιμάζουμε τη Sesto Elemento αυτή τη στιγμή, και αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπορούσαμε να περάσουμε στην παραγωγής το πολύ 20 μονάδων. Λόγω ότι το αυτοκίνητο δεν διαθέτει αερόσακους, δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση και έτσι θα προορίζεται αποκλειστικά για πίστες. Δεν θέλουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα και να μένουν στα μουσεία.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Stephan Winkelmann αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στην τιμή της, η οποία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Ακριβό παιχνίδι για μεγάλα (πλούσια) παιδιά η Sesto Elemento.

[Πηγή: Autocar]