Ο CEO της Daimler, Dieter Zetsche, επιβεβαίωσε ότι η Mercedes θα βρίσκεται στην Formula 1 για μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Είμαστε στην Formula 1 για κάποιο χρονικό διάστημα και θα παραμείνουμε εδώ για μεγάλο διάστημα. Δεν θέλουμε να βλέπουμε κάθε χρόνο αν θα είμαστε μέσα ή έξω. Δεν υπογράψαμε μονοετές συμβόλαιο με τον Michael Schumacher, αλλά για 3 χρόνια. Από τη μία δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα από μία νεοσύστατη ομάδα. Εμείς δεν έχουμε παραπονεθεί που δεν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Δεν θα ήταν ρεαλιστική προσδοκία.”

“Είναι σαφές ότι το κοινό μας, αλλά και εμείς περιμένουμε περισσότερα. Επίσης, θέλουμε να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Στον αθλητισμό γενικότερα, η επιτυχία δεν είναι προβλέψιμη. Διαφορετικά, θα ήταν βαρετό.”

Η ομάδα περιμένει περισσότερα και από τον Schumacher, αφού φέτος ηττήθηκε κατά κράτος από τον Nico Rosberg.

“Είναι πολύ δύσκολο να έχεις εντυπωσιακή απόδοση με λιγότερο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο. Πρώτα θα πρέπει να του δώσουμε το αυτοκίνητο για να μας δείξει τις ικανότητές του.”

“Πρέπει να αποδείξουμε στην ηγεσία μας ότι είμαστε οι καλύτεροι. Δεν είναι αλαζονεία, αυτό αναμένεται από εμάς και αυτό είναι που μετράει. Φυσικά αν δεν το κάνουμε αυτό θα υπάρξουν κριτικές.”

Οι Red Bull, McLaren και Ferrari πιστεύουν ότι η Mercedes θα είναι ανταγωνιστική το 2011. Έχουν ξεκινήσει την δημιουργία της W02 πιο νωρίς από τις άλλες ομάδες. Μεγάλο προϋπολογισμό έχουν, τον Ross Brawn αφεντικό έχουν, για να δούμε τι μπορούν να κάνουν.

[Πηγη: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Jacky Naegelen]