Κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στο γεγονός ότι η Renault μας έχει δώσει αυτοκίνητα με φανταστική οδική συμπεριφορά. Από παλιά, με τα Clio Williams, τα διαφόρων γενιών Clio RenaultSport αλλά και τα Megane με το μεγαλειώδες R26R και το τελευταίο RS οι Γάλλοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν αυτοκίνητα διασκεδαστικά και εξαιρετικά γρήγορα. Ενώ όμως ο ανταγωνισμός προχωρούσε, η Renault έμεινε λίγο πίσω στο κυνήγι των ιπποδυνάμεων. Ίσως να ήταν συνειδητή επιλογή, ίσως απλά να πιάστηκε στον ύπνο, δεν ξέρουμε. Αυτό το κενό όμως ήρθε να συμπληρώσει τώρα μία εταιρία από την Ολλανδία με το όνομα E-Motions και παρουσίασε την δικιά τους εκδοχή του γαλλικού hot hatch.

Η ιπποδύναμη λοιπόν ανέρχεται στα 310 άλογα (νούμερο που το βάζει στα χωράφια του Focus RS) μέσω ενός απλού επαναπρογραμματισμού της εργοστασιακής ECU και την προσθήκη ενός front mount intercooler. Τα φρένα έχουν αντικατασταθεί με ένα Kit της Brembo (παρόμοιο με αυτό που φορούν τα Megane Trophy cars) και οι ζάντες με καινούριες ελαφρύτερες από την OZ. Επιπρόσθετα το Megane RS της E-Motions φοράει semi-slick ελαστικά αγνώστων διαστάσεων.

Δεν σταμάτησαν όμως εδώ. Για να κάνουν και κάτι διαφορετικό στο demo car τους, αποφάσισαν να το ελαφρύνουν κατά 40 κιλά (άγνωστο το πώς) και έχουν σχέδια για περεταίρω ελάφρυνση της τάξης των 150 κιλών με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων. Με εξαίρεση λοιπόν τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, έκαναν λίγες και σωστές μετατροπές, αποφεύγοντας τις υπερβολές και (λογικά καθώς δεν έχω οδηγήσει το αμάξι) κατέληξαν σε ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα καλύπτοντας τις αδυναμίες του εργοστασιακού μοντέλου. Η τιμή για το συγκεκριμένο kit ξεκινάει από τα €1.000.

[Πηγή: automarket]