Η παγκοσμιοποίηση της τροχαίας παράβασης

Σχετικά άρθρα

H Μεγάλη Βρετανία φαίνεται να αντιστέκεται στην πρόταση της Ε.Ε στη παγκοσμιοποίηση της κλήσης. Ο Άγγλος υπουργός Mike Penning παραμένει επιφυλακτικός όσο αφορά την νομοθεσία, καθώς υποστηρίζει ότι πρέπει να διευθετηθούν ακόμα κάποια ζητήματα, όπως το κόστος που θα έχει η εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, οι αστυνομικές δυνάμεις και των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων με πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων και οι αλλοδαποί παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν το αντίτιμο της παράβασης τους στην χώρα τους. Η νομοθεσία προτείνει επιβολή προστίμου στις περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας, παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς επίσης και την μη χρήση της ζώνης ασφαλείας.

Για αυτό αν εφαρμοστεί ο νόμος και ταξιδεύεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που παρασυρθείς από τους τεράστιους δρόμους και την αδρεναλίνη της ταχύτητας, συνειδητοποιώντας ξαφνικά ότι ξέχασες την κάμερα ταχύτητας μην νομίζεις ότι θα την γλιτώσεις! Το ραβασάκι φαίνεται ότι θα σε περιμένει κατά την επιστροφή στην μαμά πατρίδα! Άντε με το καλό και στη διαγαλαξιακή κλήση. Θα παραβιάζεις το φανάρι στον Άρη και θα σου ρχεται η κλήση στον Πλούτωνα.

[Πηγή: Telegraph]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...