Πιέζει για καινοτομίες η Ferrari

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως οι καινοτομίες είναι ο δρόμος προς την επιτυχία σύμφωνα με τις ομάδες. Η McLaren δηλώνει πως ετοιμάζει νέες καινοτομίες για το 2011. Οι Βρετανοί δηλώνουν αισιόδοξοι. Αυτό μας λένε και στη Ferrari.

Τα τελευταία χρόνια η ιταλική ομάδα δεν μας έχει παρουσιάσει κάποια καινοτομία που να “βγάζει μάτι”. Το 2010 η Red Bull παρουσίασε το EBD (Exhaust Blown Diffuser ή φυσητό διαχύτη σε ελεύθερη μετάφραση). H McLaren παρουσίασε το F-Duct και κέρδισε το βραβείο καινοτομίας από το περιοδικό Autosport.

Σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Stefano Domenicali, η ιταλική ομάδα σχεδιάζει να είναι ένα βήμα μπροστά το 2011.

Όταν ο τεχνικός μας διευθυντής, Aldo Costa, έκανε λόγο για ακραία σχεδίαση, θέλησε να ενθαρρύνει όλους τους μηχανικούς μας, ώστε να πιέσουν στο θέμα της καινοτομίας, που στην Formula 1 σημαίνει ότι εξερευνείς όλες τις περιοχές, πηγαίνοντας στα όρια, όπως καθορίζονται από τους κανονισμούς και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει.

Είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση, γιατί λειτουργούμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ξέρουμε ότι το 2011 πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίζει, έτσι ώστε να μην έχουμε να καλύψουμε τη διαφορά, όπως έγινε φέτος.

Όταν ο Alonso έχασε το πρωτάθλημα στο Abu Dhabi πολλοί μίλησαν για οργανωτικές αλλαγές στο ιταλικό στρατόπεδο. Ο Domenicali ωστόσο, παραμένει σιωπηλός.

Θα κάνουμε διορθωτικές αλλαγές, αλλά θα τις αποκαλύψουμε την κατάλληλη στιγμή.

Από τεχνικής πλευράς, πρέπει να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε και αντί να μας πάνε μπροστά, μας πήγαν πίσω. Για να πετύχουμε δουλεύουμε με μεγάλη προθυμία, χωρίς να χαλαρώνουμε. Η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη και δεν θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μην αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας, Το 2010, ειδικά στα πρώτα GP, χάσαμε ευκαιρίες για να πάρουμε πολύτιμους βαθμούς και αυτό το πληρώσαμε σε μεγάλο βαθμό στο τέλος της χρονιάς.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Clive Mason/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...