Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν πολύ μέσα στα 2010 ήταν η κακή απόδοση που είχε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher. 3 ήταν οι λόγοι που δεν πήγε καθόλου καλά. Ο πρώτος είναι τα ελαστικά, αφού όπως έλεγε τα Bridgestone δεν ταίριαζαν στο οδηγικό του στυλ, ο δεύτερος είναι ότι η W01 ήταν υποστροφικό μονοθέσιο και δεν του άρεσε καθόλου και ο τρίτος είναι το γεγονός ότι είχε να οδηγήσει μονοθέσιο σε αγώνα πάνω από 3 χρόνια.

Φέτος όμως, και τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά, και η W02 θα φτιαχτεί πάνω στο δικό του στυλ και θα έχει 19 αγώνες στην πλάτη του. Ωστόσο, το αφεντικό της Mercedes GP, Ross Brawn, δηλώνει ότι δεν ξέρει αν τα Pirelli θα ταιριάξουν στον Schumi.

Είναι λίγο νωρίς για να το πούμε. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Abu Dhabi δεν είδαμε μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα Bridgestone. Αλλά είναι σαφές ότι με την αλλαγή προμηθευτή το αυτοκίνητο θα γίνει διαφορετικό, και ίσως να κάνουμε πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών.

Για τον Γερμανό μίλησε και ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, γερμανικό περιοδικό Sport Bild.

Τώρα μπορώ να πω ότι ο Michael σίγουρα δεν είναι ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του. Αν η Ferrari είχε ένα τρίτο μονοθέσιο θα το έδινα στον παλιό Schumacher, όχι μόνο για τον εαυτό του.

Εγώ να σας θυμίσω ότι ο Schumi είχε δηλώσει, πως τα Pirelli δείχνουν να του ταιριάζουν περισσότερο.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]