Το Cape Town θέλει Formula 1 το 2013

Σχετικά άρθρα

Η Νότια Αφρική θα μπορούσε να επιστρέψει στην Formula 1 το 2013. Ο Bernie Ecclestone έχει προσκαλέσει την εταιρεία Cape Town Grand Prix Bid Company να παρουσιάσει τις προτάσεις της για ένα Grand Prix στους δρόμους της πόλης. Η συνάντηση θα γίνει στο Λονδίνο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος στις 13 Μαρτίου.

Η προτεινόμενη διαδρομή των 5,3 χιλιομέτρων (που βλέπεις στην εικόνα), θα περνάει από τα ορόσημα της πόλης, όπως το Table Mountain, το Lion’s Head και το στάδιο του Cape Town.

Η πόλη θα μπορούσε να ενταχθεί στο ημερολόγιο της Formula 1 το συντομότερο τον Σεπτέμβριο του 2013 και σύμφωνα με τις αναφορές ένα μέρος της διαδρομής είναι ήδη έτοιμοι δρόμοι.

Ο Esther Henderson, ο ανώτατος αξιωματικός επικοινωνιών, συγκρίνει την διαδρομή με αυτή τη Monaco.

Το Green Point είναι ιδανικό για έναν αγώνα στους δρόμους, σαν αυτόν του Monaco επειδή έχουμε τόσα πολλά φυσικά αξιοθέατα στην περιοχή. Έτσι, το Monaco είναι η “γαλλική Riviera” και εμείς μπορούμε να είμαστε η “αφρικανική Riviera” στο Cape Town.

Οι αρχικές μας εκτιμήσεις δείχνουν ότι η κατασκευή μιας τέτοιας διαδρομής θα μπορούσε να κοστίσει περίπου 390.000.000 €, ενώ οι υποδομές που ζητάει η FIA κοστίσουν περίπου 1.000.000 €.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...