Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Kubica

Σχετικά άρθρα

Ο Γιατρός που χειρούργησε τον Robert Kubica, Δρ. Igor Rossello μιλάει για την πορεία της αποκατάστασης του Πολωνού. Ο Δρ. Rossello θεωρείται αυθεντία στις χειρουργικές επεμβάσεις των άκρων, γι΄αυτό άλλωστε και επιλέχθηκε. Ο Ιταλός απαντά σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του Kubica.

Δρ. Rossello, μπορείτε να μας ενημερώσετε για την κατάσταση του Robert σήμερα;
Τον είδα σήμερα (χθες Τρίτη) το πρωί γύρω στις 8:30 το πρωί. Πηγαίνει πολύ καλά και η κατάστασή του είναι θετική. Τα καλά νέα είναι ότι δεν υπήρχαν επιπλοκές μετά από την χειρουργική επέμβαση που είχε πρόσφατα.

Κάνατε την επέμβαση στο χέρι του. Τι περισσότερο μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτήν.
Μπορεί να κουνάει τα δάχτυλά του ελαφρώς και ήδη έχει αρκετή αίσθηση στο χέρι του. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη μόλυνσης, που είναι η κύρια ανησυχία.

Την περασμένη εβδομάδα μετακόμισε από την μονάδα εντατικής θεραπείας στην μονάδα αποκατάστασης. Τι συνεπάγεται αυτό;

Ναι, δεν χρειάζεται πλέον να είναι στην μονάδα εντατικής θεραπείας και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης. Τώρα είναι στο δικό του μεγάλο δωμάτιο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος. Ήδη έχει ξεκινήσει μερικές ασκήσεις για το χέρι του με μια μικρή κάμψη των δακτύλων.

Αυτός είναι σε καλή κατάσταση;
Δεν πονάει πια και η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ καλή. Είναι προφανές ότι θέλουν να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό.

Πόσο ακόμα θα είναι στο τμήμα αποκατάστασης;
Είναι δύσκολο να πω. Για τις επόμενες 2 βδομάδες θα είναι εδώ για να παρακολουθούμε την κατάστασή του. Σε αυτή τη περίοδο υπάρχει ακόμα η πιθανότητα μόλυνσης και άλλων επιπλοκών, και πρέπει να αλλάζουμε τους επιδέσμους κάθε λίγες μέρες. Μετά από 2 βδομάδες θα εκτιμήσουμε την επόμενη κίνηση.

[Πηγή: Lotus Renault GP | Photo copyright: PASCAL GUYOT/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...