Οι αριθμοί που έχουν οι οδηγοί στα μονοθέσιά τους δεν είναι σταθεροί. Ο Πρωταθλητής παίρνει το νούμερο “1”, ο team-mate του το “2”, και από κει και πέρα, οι υπόλοιποι αριθμοί προκύπτουν από την θέση των ομάδων στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, παραδέχθηκε πως θέλει να γίνουν αλλαγές για να είναι ευκολότερος ο εντοπισμός ενός οδηγού κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μία από τις αλλαγές που προτείνει, είναι η εμφάνιση του ονόματος του οδηγού σε ένα μέρος του μονοθεσίου του. Επίσης, κάνει λόγο και για έναν αριθμό που ο οδηγός θα διατηρεί για όλη του την καριέρα.

Όπως στα NASCAR… ένας οδηγός που μπαίνει στην Formula 1 θα παίρνει έναν αριθμό. Θα τον κρατήσει για όλη του την καριέρα. Μπορείτε να εντοπίζετε έναν οδηγό από τον αριθμό του. Προς το παρόν, δεν βλέπετε αριθμό, δεν βλέπετε όνομα.

Φυσικά μια τέτοια αλλαγή δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να υπάρξει η συγκατάθεση όλων των ομάδων.

Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή βάση για μια τέτοια αλλαγή. Θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε τη θετική γνώμη των ομάδων της Formula 1. Μέχρι στιγμής, δυστυχώς, δεν τους ενδιαφέρει η ιδέα. Είναι αρκετά ευχαριστημένοι. Θα έρθει… θα αλλάξει.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: REUTERS/Dado Ruvic]