Ο Ecclestone “διώχνει” την Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Το όριο για τον αριθμό των αγώνων σε μία χρονιά είναι 20. Έχει οριστεί από το αφεντικό. Το 2012 θα έχουμε αγώνα στο Austin των Η.Π.Α. και το 2014 (μπορεί και το 2015) στο Sochi της Ρωσίας. Έτσι, κάποιοι αγώνες πρέπει μας κουνήσουν μαντήλι. Ο Bernie Ecclestone δεν διστάζει να πει ποιες χώρες θα πρέπει να θυσιαστούν για τις νέες πίστες.

Φαβορί είναι η Αυστραλία, η οποία έχει χρεώσει το κράτος με €30.000.000 ενώ οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία ξεπερνούν κατά πολύ το ποσό αυτό. Και η Ισπανία όμως δεν θα πρέπει να θεωρεί σίγουρη τη θέση της, γιατί λογικά τουλάχιστον ο ένας αγώνας θα εγκαταλείψει την Formula 1. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα εναλλαγής των δύο αγώνων, κάτι που δείχνει πιο πιθανό. Τα λόγια του Ecclestone είναι:

Πρέπει μάλλον να διώξουμε δύο αγώνες για να μπουν στο πρόγραμμα το Austin και το Sochi. Η Αυστραλία λέει ότι δεν θέλει αγώνα. Αν θέλουν να φύγουν, ας φύγουν και ο επόμενος μπορεί να είναι ένας από τους δύο αγώνες στην Ισπανία. Στο μέλλον, θα πρέπει να έχουμε μόνο έναν αγώνα σε κάθε χώρα. Στην Γερμανία υπάρχει εναλλαγή, οπότε ίσως να κάνουμε το ίδιο και στην Ισπανία.

Φαίνεται πως η Αυστραλία θα βγει από το πρόγραμμα μέχρι το 2015, για να μην πω και πιο γρήγορα. Ο Δήμαρχος της Μελβούρνης, Robert Doyle, πιέζει την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη σύμβαση, η οποία λήγει το 2015, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης πριν από τη λήξη της.

 

[Πηγή: thef1times | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...