Ο Sebastien Thurn αποκάλυψε μερικές ενδιαφέροντες λεπτομέρειες σχετικά με το αυτόνομο σύστημα οδήγησης που ετοιμάζει. Μιλώντας στο TED Talks, ο Thurn λέει ότι έχει χάσει τον καλύτερο του φίλο σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση ένα εκατομμυρίου ανθρώπων τον χρόνο, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης. Βλέποντας τόσες προηγούμενες προσπάθειες να πέφτουν στο κενό, η ομάδα του Thurn στο Πανεπιστήμιο του Stanford δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα λογισμικού που “μαθαίνει” από την εμπειρία.

Το σύστημα έκανε επιτυχή επίδειξη στο DARPA challenge το 2005 και η ομάδα του Thurn συνεργάστηκε με την Google για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα, τα αυτοκίνητα δοκιμών έχουν διανύσει περισσότερα από από 225.000 χλμ σε διάφορες συνθήκες.

Ο Thurn δεν έχει αυταπάτες, η τεχνολογία είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και αρκετά χρόνια μακριά από την μαζική παραγωγή. Οραματίζεται όμως την ημέρα που θα κοιτάξει πίσω και θα πει: “Πόσο γελοίο ήταν τότε που οι άνθρωποι οδηγούσαν αυτοκίνητα“. Μάλλον ο Thurn δεν συμπαθεί και πολύ την οδήγηση για να το λέει αυτό.

[Πηγή: Youtube]