Μπορεί στις κατατακτήριες να ήταν σχεδόν 1 δευτερόλεπτο μακριά από τους δύο πρώτους, όμως στον αγώνα ο ρυθμός της 150° Italia ήταν πολύ ανταγωνιστικός και ο Fernando Alonso θα μπορούσε να είχε βρεθεί στο βάθρο αν δεν είχε το συμβάν με τον Lewis Hamilton. Οι δηλώσεις του “El Nano”:

Είμαι χαρούμενος με αυτόν τον αγώνα. Όχι με το αποτέλεσμα, αλλά επειδή τελικά ήμασταν ανταγωνιστικοί και ικανοί για να παλεύουμε ρόδα με ρόδα για μια θέση στο βάθρο. Δεν ήμασταν τυχεροί. Αν η κινούμενη πίσω πτέρυγα λειτουργούσε συνεχώς, θα είχα περάσει εύκολα τον Hamilton στην ευθεία, αλλά παλέψαμε σκληρά. Αμύνθηκε πολύ καλά και ακουμπήσαμε. Έσπασε η αεροτομή μου και έπρεπε να μπω στα pits για να την αλλάξω, χάνοντας κάθε πιθανότητα για να ανέβω στο βάθρο. Αυτά συμβαίνουν. Σήμερα ήμουν άτυχος, αλλά κάποια άλλη φορά θα έχω καλύτερη τύχη.

Το αυτοκίνητο έμοιαζε ικανό να διαχειριστεί τα ελαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσα να παλέψω με τους άλλους. Με το πακέτο που είχαμε σήμερα δεν μπορούμε να αγωνιστούμε για τη νίκη, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές. Καταλαβαίνουμε ότι στη Shanghai θα έχουμε άλλο ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Θα έχουμε κάτι καινούργιο, αλλά δεν ξέρουμε πόση πρόοδο θα μας επιτρέψει να κάνουμε. Όλοι ξέρουμε ότι τώρα πρέπει να σφίξουμε τα δόντια μας, και αυτό είναι που θα κάνουμε. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για το πρωτάθλημα και δεν πρέπει να αφήσουμε τίποτα στην τύχη.


[Πηγή: Ferrari]