Κλικ για μεγέθυνση

Με κάποιον τρόπο, κάποιος βρήκε το επίσημο spec sheet της νέας Porsche 911 GT3 RS 4.0 Limited Edition και το ανέβασε το στο forum του TeamSpeed . Το αυτοκίνητο φορά έναν νέο 4.0λιτρο κινητήρα απόδοσης 500 ίππων και κοστίζει €180.000 με ΦΠΑ 20%. Αναλυτικά τον στάνταρ και τον έξτρα εξοπλισμό του μπορείς να το διαβάσεις στη φωτογραφία δεξιά.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο θα φορά την αεροτομή της GT3 RS. Οι μπροστά και πίσω θόλοι έχουνε φαρδύνει και θα είναι παρόμοιοι με αυτούς της RSR. Το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon και φορά κεραμικά φρένα με το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο να είναι το 6-τάχυτο μηχανικό. Νέο θα είναι επίσης το bodykit με το εσωτερικό της να είναι δίχρωμο παρόμοιο με αυτό της GT2 RS.

Το βάρος της, παρά τα carbon μέρη που διαθέτει, θα είναι παρόμοιο με αυτό της GT3 RS για τον λόγο ότι ο 4.0-λιτρος κινητήρας είναι βαρύτερος από τον 3.8 λίτρων. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι η τελευταία έκδοση της 911 997 αφού τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη η νέα 911 998.

Σε ότι αφορά την παραγωγή της, θα είναι περιορισμένη, μόλις στις 500 μονάδες, με τις παραδώσεις της να ξεκινούν από τον Αύγουστο στην Αμερική.

[Πηγή: Teamspeed]