Φαίνεται ότι εκεί στο TeamSpeed μας κάνουν πλάκα. Έχουν στην κατοχή τους όλα τα χαρακτηριστικά και τις φωτογραφίες της Porsche 911 GT3 RS 4.0 Limited Edition αλλά κάθε εβδομάδα δίνουν κάτι καινούργιο έτσι για να μας κρατάνε το ενδιαφέρον. Σήμερα είχε σειρά να μας δώσουν 6 νέες επίσημες φωτογραφίες που για πρώτη φορά βλέπουμε και το εσωτερικό της τελευταίας 911 997 που θα βγει στη παραγωγή.

Η άκρως συλλεκτική έκδοση της 911 GT3 θα φορά έναν νέο 4.0λιτρο κινητήρα απόδοσης 500 ίππων και θα κοστίζει €180.000 με ΦΠΑ 20%.

Στιλιστικά το αυτοκίνητο φορά την αεροτομή της GT3 RS. Οι μπροστά και πίσω θόλοι έχουνε φαρδύνει και είναι παρόμοιοι με αυτούς της RSR. Το καπό είναι κατασκευασμένο από carbon και φορά κεραμικά φρένα με το μόνο διαθέσιμο κιβώτιο να είναι το 6-τάχυτο μηχανικό. Νέο είναι επίσης το bodykit με το εσωτερικό της να είναι δίχρωμο, σε μαύρες και κόκκινες αποχρώσεις παρόμοιο με αυτό της GT2 RS. Περιττά πράγματα όπως το navigation και οι χειρολαβές στις πόρτες απλά δεν έχουνε θέση σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Τα καθίσματα, το τιμόνι και η φούσκα του λεβιέ των ταχυτήτων είναι από Alcantara ενώ έχει τοποθετηθεί και ένα rollcage.

Το βάρος της, παρά τα carbon μέρη που διαθέτει, θα είναι παρόμοιο με αυτό της GT3 RS για τον λόγο ότι ο 4.0-λιτρος κινητήρας είναι βαρύτερος από τον 3.8 λίτρων. Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι η τελευταία έκδοση της 911 997 αφού τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη η νέα 911 998.

Σε ότι αφορά την παραγωγή της, θα είναι περιορισμένη, μόλις στις 500 600 μονάδες, με τις παραδώσεις της να ξεκινούν από τον Αύγουστο στην Αμερική.

[Πηγή: TeamSpeed]